Herkullinen lohitartar limekreemillä kuuluu ehdottomasti kesään. Sillä on hyvä aloittaa kesän juhliminen. Keräsin myös muita Aromipajan suosikkiruokia helpottamaan kesämenun suunnittelua. Löytyykö näistä teidän perheen uusi suosikkiruoka?
Makunystyröitä hivelevän alkuruoan saat lohitartarista, basilikalla ja limellä maustetusta mascarpone-juustosta sekä saaristolaisleivästä.
Herkullinen parsa-cheddarpaistos uunissa
Kevät kolkuttaa ovella. On aika nauttia kevään ensimmäinen parsa-annos. Parsaa, ilmakuivattua kinkkua, tomaattia ja cheddaria paahdettuna uunissa.
Paahtopaisti, perunasalaatti ja Madeira-kastike
Harva annos maistuu niin hyvältä kuin rakkaudella valmistettu paahtopaisti ja kotitekoinen perunasalaatti. Kun valmistat näiden annososien lisäksi vielä aromaattisen Madeira-kastikkeen, on makunautinto sinetöity.
Espanjalainen perunamunakas maistuu aina. Tortilla Española maistuu ilmakuivatun kinkun ja vaalean leivän kanssa. Munakas saa kuohkean rakenteen, kun perunat käytetään paistokseen raastettuina.
Valkosipulikatkaravut – Gambas Pil Pil
Välillä unohtuu, että yksinkertainen on ihan parasta. Gambas Pil Pil on maukas katkarapuruoka espanjalaiseen tyyliin.
Pippuripihvi ja Hasselbackan perunat
Pippuripihvi on hienostunut ruoka vaativaankin makuun, kun sen valmistaa huolella. Aromaattinen Marsalaviinikastike ja Hasselbackan perunat kruunaavat aterian.
On aika ottaa kevät vastaan! Vappuvieraille tarjotaan maistuvaa suklaista Mud Cakea, joka voidaan pitkälti valmistaa jo edellisenä päivänä. Tällöin myös kokille jää aikaan juhlimiseen ja seurusteluun.
Viinilasillinen
Corvezzo Organic Prosecco Rosé Extra Dry, Italia. Alkon nro 587217. Hinta 13,98€.
Kuiva, hapokas, vadelmainen, omenainen, sitruksinen, kevyen persikkainen, hennon paahteinen.
Laroche Chardonnay L, Ranska. Alkon nro 007293. hinta 11,99€.
Kuiva, keskihapokas, sitruksinen, omeinen, päärynäinen, kukkainen.
J. Moreau & Fils Chablism, Ranska. Alkon nro 571367. hinta 25,98€.
Kuiva, hapokas, omenainen, keltaluumuinen, hunajameloninen, kevyen paahteinen.
Teksti ja Valokuvat: Aromipaja / Mikko Niemi