On aika ottaa kevät vastaan! Vappuvieraille tarjotaan maistuvaa suklaista Mud Cakea, joka voidaan pitkälti valmistaa jo edellisenä päivänä. Tällöin myös kokille jää aikaan juhlimiseen ja seurusteluun.
Suklainen Mud Cake ja vadelmakastike
- 200 g tummaa leivontasuklaata (yli 70% kaakaota)
- 200 g voita
- 4 kpl munaa
- 2 dl sokeria
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 200 g vadelmia
- 1/2 kpl vaniljatanko
- 1 dl sokeria
Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sulata tumma suklaa ja voi kattilassa. Jäähdytä suklaaseosta hieman ja kaada se munasokeriseokseen ohuena nauhana samalla munaseosta sekoittaen. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja nostele jauhoseos varovasti taikinan sekaan. Kaada seos voideltuun ja kaakaojauheella jauhotettuun pyöreään vuokaan (halkaisija 25-30cm). Paista uunin alatasolla (200°C) noin 15 minuuttia. Mud Cake jää sisältä löysähköksi ja jähmettyy jäähtyessään. Jäähdytä kakku hyvin ennen tarjoilua.
Halkaise vaniljatanko ja ota siemenet talteen. Laita vadelmakastikkeen ainekset (vadelmat, vaniljansiemenet ja sokeri) kattilaan ja anna kiehua hymyillen 15 minuuttia. Siivilöi kastike ja jäähdytä jääkapissa. Voit käyttää annoksen koristeluun myös hieman sulanutta vaniljajäätelöä tai vaniljakreemiä.
Viinilasillinen
Vappuna nautitaan kuohuvan lisäksi myös aromaattisia valkoviinejä.
Gisselbrecht Riesling Tradition, Ranska. Alkon nro 544397. Hinta 11,99€.
Kuiva, hapokas, kevyen omenainen, persikkainen, miellyttävän mineraalinen.
Gisselbrecht Gewurztraminer Tradition, Ranska. Alkon nro 579337. Hinta 13,29€.
Puolimakea, keskihapokas, hunajaisen mausteinen, viehkeän kukkainen.
Riesling Grand Cru Muenchberg, Ranska. Alkon nro 591987. Hinta 19.68€.
Kuiva, hapokas, sitruksinen, mineraalinen, hennon hunajainen, tyylikäs.
Teksti ja kuvat: Aromipaja / Mikko Niemi