Kesän herkku valmistuu kylmäsavulohesta, hunajamelonista ja piparjuurikreemistä. Voit valmistaa annoksen näyttävästi isolle tarjoiluvadille tai tarjoilla yksittäisinä annoksina. Annoksen piparjuuren pikantti raikkaus kesyttää savun aromin lohesta. Tätä annosta on mahdoton vastustaa!
Kylmäsavulohi, hunajameloni ja piparjuurikreemi (4 hlölle)
- 300 g kylmäsavulohta siivutettuna
- 1 kpl hunajameloni
- 1 prk (200 g) crème fraiche / ranskankermaa
- 3 rkl piparjuuritahnaa
- vastarouhittua mustapippuria
- muutama lehti basilikaa
Kaada ranskankerma pieneen kulhoon ja sekoita piparjuuritahna sen joukkoon. Anna kreemin maustua jääkaapissa puolisen tuntia.
Kuori hunajameloni, halkaise se ja poista keskiosan siemenet. Leikkaa meloni ohuiksi viipaleiksi.
Asettele lautasen pohjalle kauttaaltaan hunajamelonisiivuja. Levitä piparjuurikreemi melonien päälle. Peittele annos kylmäsavulohen siivuilla. Rouhaise annoksen pinnalle mustapippuria ja koristele muutamalla basilikan lehdellä.
Viinilasillinen
Mud House Sauvignon Blanc Rosé, Uusi-Seelanti. Alkon nro 940957. Hinta 14,98€.
Kuiva, hapokas, vadelmainen, mustaherukkainen, hennon herukanlehtinen.
Mud House Sauvignon Blanc, Uusi-Seelanti. Alkon nro 569227. Hinta 15,98€.
Kuiva, hapokas, greippinen, trooppisen hedelmäinen, herukkainen, hennon mineraalinen.
Gentil Hugel, Ranska. Alkon nro 007483. Hinta 14,89€.
Kuiva, hapokas, miellyttävän yrttinen, sitruksinen, päärynäinen, mineraalinen.
Teksti ja valokuvat: Aromipaja / Mikko Niemi