Juhlat Nelkytplusblogit Nopeat ja helpot Reseptit

Herkullinen parsa-cheddarpaistos uunissa

4.6/5 - (31 votes)

Kevät kolkuttaa ovella. On aika nauttia kevään ensimmäinen parsa-annos. Parsa on ikivanha lääkekasvi, jolla on useita terveyttä parantavia vaikutuksia. Parsa sisältää kaikista kasveista eniten foolihappoa, jonka on todettu alentavan sydän-, verisuoni- ja sydäntautiriskiä.

Parsaa, ilmakuivattua kinkkua, tomaattia ja cheddaria paahdettuna uunissa (4 hlölle)

  • 1 nippu vihreää parsaa
  • 150 g ilmakuivattua kinkkua
  • 150 g Jukolan Aito Cheddar
  • 15 kpl kirsikkatomaatteja

Leikkaa parsoista puumainen tyviosa pois (muutama sentti parsan alaosasta). Jos parsat ovat paksuja, voit halkaista ne pituussuunnassa. Rullaa ilmakuivatun kinkkusiivun sisään kaksi (tai kolme) parsatankoa. Asettele parsa-kinkkuniput uunivuokaan. Halkaise kirsikkatomaatit ja asettele ne tasaisesti uunivuokaan parsanippujen ympärille. Raasta cheddarjuusto ja levittele juustoraaste tasaisesti parsojen päälle. Kypsennä parsavuoka uunissa (200˚C) 20 minuuttia.

Viinilasillinen

Bestheim Riesling Grand Cru Schlossberg, Ranska. Alkon nro 595687. Hinta 17,98€.
Kuiva, hapokas, omenainen, aprikoosinen, viehkeän mineraalinen.

Bestheim Pinot Gris Premium Réserve, Ranska. Alkon nro 909317. Hinta 13,90€.
Kuiva, Keskihapokas, aprikoosinen, sitruksinen, mausteinen.

Reseptiikka, teksti ja valokuvat: Aromiapaja / Mikko Niemi

 

Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätiedot

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close