Kevät kolkuttaa ovella. On aika nauttia kevään ensimmäinen parsa-annos. Parsa on ikivanha lääkekasvi, jolla on useita terveyttä parantavia vaikutuksia. Parsa sisältää kaikista kasveista eniten foolihappoa, jonka on todettu alentavan sydän-, verisuoni- ja sydäntautiriskiä.
Parsaa, ilmakuivattua kinkkua, tomaattia ja cheddaria paahdettuna uunissa (4 hlölle)
- 1 nippu vihreää parsaa
- 150 g ilmakuivattua kinkkua
- 150 g Jukolan Aito Cheddar
- 15 kpl kirsikkatomaatteja
Leikkaa parsoista puumainen tyviosa pois (muutama sentti parsan alaosasta). Jos parsat ovat paksuja, voit halkaista ne pituussuunnassa. Rullaa ilmakuivatun kinkkusiivun sisään kaksi (tai kolme) parsatankoa. Asettele parsa-kinkkuniput uunivuokaan. Halkaise kirsikkatomaatit ja asettele ne tasaisesti uunivuokaan parsanippujen ympärille. Raasta cheddarjuusto ja levittele juustoraaste tasaisesti parsojen päälle. Kypsennä parsavuoka uunissa (200˚C) 20 minuuttia.
Viinilasillinen
Bestheim Riesling Grand Cru Schlossberg, Ranska. Alkon nro 595687. Hinta 12,49€.
Kuiva, hapokas, omenainen, aprikoosinen, viehkeän mineraalinen.
Bestheim Pinot Gris Premium Réserve, Ranska. Alkon nro 909317. Hinta 13,99€.
Kuiva, Keskihapokas, aprikoosinen, sitruksinen, mausteinen.
Teksti ja valokuvat: Aromipaja / Mikko Niemi