Juhlat Kalaruoka Nopeat ja helpot Reseptit

Kesäinen tartar lohesta ja avokadosta

4.9/5 - (29 votes)

Kesäisen herkkä tartar valmistuu graavilohesta, avokadosta ja piparjuurikreemistä. Se sopii mainiosti alkuruoaksi tai kevyeksi lounaaksi.

Kesäinen tartar – graaviolohi & avokado & piparjuurikreemi –  (4 hlölle)

  • 300 g graavilohta
  • 2 kpl syöntikypsä avokado
  • 1 kpl lime
  • 1 prk (200 g) smetana (rasvaa >30%)
  • 3 rkl piparjuuritahnaa
  • ½ tl Maldon suolaa

Halkaise avokadot ja poista niistä kivet. Irrota ruokalusikalla avokadon puolikkaista hedelmäliha. Leikkaa avokado pieniksi noin ½ cm x ½ cm:n kuutioiksi. Raasta puolikkaan limen kuori avokadokuutioiden joukkoon. Purista myös puolikkaan limen mehu avokadojen päälle. Lisää joukkoon ½ tl Maldon suolaa. Sekoita varovasti ja laita jääkaappiin tekeytymään hetkeksi.

Kaada smetana pieneen kulhoon ja vaahdota se kovaksi vaahdoksi vatkaimella. Smetana ei saa olla ”kevytversio”, sillä muuten se ei vaahdotu kunnolla. Sekoita piparjuuritahna smetanavaahdon joukkoon. Anna kreemin maustua jääkaapissa puolisen tuntia.

Leikkaa graavilohesta kauniita pieniä paljoa.

Koko annos pyöreän halkaisijaltaan noin 8 cm:n muotin sisälle. Asettele pohjalle avokadokuutioita. Lisää seuraavaan kerrokseen piparjuurikreemi. Asettele lohipalat päällimmäiseksi. Nosta muotti varovasti pois tartarin ympäriltä.

Koristele syötävillä kesäkukilla ja tarjoile!

Viinilasillinen

Jean-Baptiste Adam Pinot Gris Réserve, Ranska. Alko nro 509877. Hinta 15,90€.
Kuiva, hapokas, sitruksinen, aprikoosinen, keltaluumuinen, sitruksinen, mielyttävän mausteinen.

Kaufmann Hattenheim Riesling trocken, Saksa. Alkon nro 594787. Hinta 15,98€.
Kuiva, hapokas, keltaluumuinen, omenainen, klementiininen, miellyttävän mineraalinen.

That’s Neiss Pinot Noir Rosé Trocken, Saksa. Alkon nro 419677. Hinta 14,98€.
Kuiva, hapokas, punaherukkainen, mansikkainen, hennon sitruksinen.

Tekstit ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja