Juhlat Liharuoka Reseptit Yleinen

Peltilihapiirakka on suomalaisten suosikki

4.8/5 - (30 votes)

Peltilihapiirakka maistuu suomalaisille vauvasta vaariin. Sen voi valmistaa mainiosti jo juhlia edeltävänä päivänä. Mutta kuuluuko peltilihikseen lisätä myös kananmunaa, onkin jo mielipiteitä jakava asia. Mielestäni ehdottomasti kuuluu!

Peltilihapiirakka (iso pellillinen)

  • 3 dl puuroriisiä
  • 6 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 6 kpl kovaksi keitettyjä kananmunia
  • 1 kpl kananmuna voiteluun

Peltilihapiirakka on suomalaisten suosikki

Kuori ja pilko sipulit pieniksi kuutioiksi. Kuullota sipulikuutioita pannulla tilkassa oliiviöljyä. Lisää lieden lämpötilaa ja ruskista jauheliha. Lisää pannulle häränlihafondi, maustepippuri ja mustapippuri. Hauduta lihaseosta 10 minuuttia sitä välillä hämmentäen. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Jauhelihan pitää maistua hieman ylisuolaiselta, sillä osa suolasta maustaa kananmunat ja lehtitaikinan.

Keitä riisi kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.

Lisää riisi jauhelihan joukkoon ja sekoita.

Kauli lehtitaikinalevyt vähän uunipeltiä suuremmiksi. Lisää toisen levyn päälle jauhelihatäyte ja tasoita. Lisää täytteen päälle kuutioidut kananmunat.

Lisää toinen taikinalevy piirakan päälle ja painele lihapiirakan reunat haarukalla tiiviisti toisiinsa kiinni. Pistele piirakkaan haarukalla reikiä ja voitele sen pinta kevyesti vatkatulla kananmunalla. Paista piirakkaa uunissa (200༠C) noin 40 minuuttia, kunnes piirakka on kypsä ja kauniin värinen.

Viinilasillinen

Campo Viejo Crianza, Espanja, Rioja. Alkon nro 6941. Hinta 12,79€.
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, kirsikkainen, puolukkainen, yrttinen, kevyen tamminen.

Hewitson Baby Bush Mourvèdre, Australia. Alkon nro 448047. Hinta 16,99€.
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, kirsikkainen, karhunvatukkainen, luumuinen, karpaloinen, kevyen pippurinen.

Masi Campofiorin, Italia. Alkon nro 006364. Hinta 15,98€.
Täyteläinen, keskitanniininen, kirsikkainen, punaherukkainen, luumuinen, kevyen mausteinen, yrttinen.

Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja

Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätiedot

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close