Lehtovaarassa et pety

6.11.2013

Lehtovaaran historia ulottuu vuoteen 1916 ja Viipuriin, jonne ravintolan perusti Emil Lehtovaara. Talvisodan tieltä ravintola muutti Viipurista nykyisille sijoilleen Töölöön, Sibeliuspuiston kulmaan.

Lehtovaara_7

Ravintola Lehtovaaraa voi historian vuoksi kutsua klassikoksi. Ravintolaan ei kuitenkaan mennä historian vuoksi vaan ruoan. Onko ravintola myös ruokansa puolesta klassikko?

Lehtovaarassa ruokaan, palveluun ja ilmapiiriin ei todellakaan pety. Ruoka on laadukasta, rehellistä ja raaka-aineita kunnioittavaa. Ravintolan käyttämät raaka-aineet ovat ensiluokkaisia ja se pyrkii löytämään muun muassa juustojen ja leikkeleiden valmistajiksi laadukkaita suomalaisia pientuottajia. Listalta löytyy aina myös kauden raaka-aineista valmistettuja ruoka-annoksia.

Lehtovaara_2

Suuria makuyllätyksiä et ravintolassa koe, mutta täytyykö niitä aina edes etsiä ottamalla riskejä? On mukava mennä välillä syömään ja tietää, että tarjoiltava ruoka on yksinkertaisesti hyvää. Tämä varmasti pitkälti selittääkin ravintolan suosion vuodesta toiseen. Töölöläiset luottavat ravintolaansa.

Lehtovaara_11

Toki Lehtovaarasta löytyy myös ehdoton klassikko, jonka vuoksi ravintolaan matkustetaan kauempaakin. Lehtovaaran klassikko on Cœur de filet Provençale 1952. Nimensä mukaisesti annos tuli listalle jo olympiavuonna. Siitä asti annosta on valmistettu reseptiä muuttamatta. Annos koostuu laadukkaista raaka-aineista: härän sisäfileestä, perunasta, herkkusienistä ja valkosipulista. Härän filee valmistetaan juuri sopivaan kypsyyteen hyvästä lihasta. Perunat tarjoillaan rapeina, sillä ne on friteerattu kahteen kertaan. Herkkusienet paistetaan voissa ja annoksen päälle laitetaan runsas valkosipulivoinappi. Tämän annoksen nautittuasi, ei kotiin varmasti tarvitse mennä nakkikioskin kautta.

Lehtovaara_8

www.lehtovaararavintola.fi
Avoinna: Ma-Pe 11-23, La 16-23 ja Su 13-17

Teksti: Mikko Niemi / Aromipaja
Valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Kirjoita kommentti

Edellinen artikkeli:

Seuraava artikkeli: