Ravintola-arvostelut

Fiskebar Kööpenhamina

4.8/5 - (20 votes)

Kødbyen teurastamoalue Kööpenhaminassa on todellinen helmi. Alue on tietyllä tapaa boheemi ja karu, toisaalta erittäin lämmin ja ihmisläheinen. Monet terassit kutsuvat nauttimaan auringosta ja kiinnostavasta seurasta. Paikka on monelle tanskalaisellekin tuntematon, vaikka sinne on ainoastaan 10 minuutin kävelymatka päärautatieasemalta.

 

IMG_1399

IMG_1423

Vierailin tanskalaisten ystävieni suosituksesta ravintola FiskeBarissa. Karu ja askeettinen ravintola oli todella pelkistetty. Valkoiset laatoitetut seinät ja rosoinen atmosfääri kuitenkin kutsuivat kokeilemaan ravintolaa. Onnekseni sain pöydän täyteen varatusta ravintolasta ja ruokaretki oli valmis alkamaan.

IMG_1386

Fiskebarin ruokalista oli monipuolinen. Vaihtoehtoja löytyi monenkaltaiselle ruokailijalle. Minä päätin nauttia useamman alku/väliruoan ja jättää varsinaiset pääruoat seuraavaan kertaan. Suunnitelma ei kokonaan onnistunut, sillä viereiseen pöytään eksyi pariskunta Napa Valleysta, jotka olivat tulleet jo toistamiseen ravintolaan. Tällä kertaa kokeilemaan pääruokia, joita myös minä sain maistella.

IMG_1389

Ruokalista oli askeettisen hieno. Kun raaka-aineet ovat kunnossa, ei ravintolan tarvitse likaa kikkailla. Myös viinilista toimi ajatellen ravintolan annoksia. Tarjolla oli sekä ”bobler” eli kuplajuomaa että kattava valikoima viinejä. Talon oma Riesling-viini oli hinnaltaan kohtuullista. Talonviinissä maistui hyvin hapot ja hedelmällisyys. Viini oli loistava valinta kattamaan koko aterian. Ehdottomana viinivalintana voisin suositella saksalaista Reisling Schaumia. Viinin hieno aromaattisuus tuli esiin erityisesti kampasimpukoiden kera.

IMG_1390

Suositukset aterialle:

Langostine – Norway **+
Savustetussa luussa tarjoiltu hummeritartar, joka oli upeasti esillepantu. Annos oli hyvä ja kaunis, mutta siitä puuttui täysin suutuntuma. Mukana oli pikkelöityä sipulia, joka oli hieman mautonta.

Trout Roe – Bisserup ****
Annos oli erittäin hyvä kokonaisuus. Mädin savuisuus ja suolatasapaino olivat kohdallaan. Parsaa annoksessa oli esillä kolmella eri tavalla.  Lipstikan hento aromi toi annokseen hienostuneen vivahteen. Erityisen kiitoksen annoksen tasapainoon antoi nokkospyree.

IMG_1392

Blue musseles – Limfjorden ****
Sinisimpukat olivat tuoreita ja maistuvia. Kastike oli tehty omenasiideristä ja yrteistä. Palsternakkakuutiot ja monipuoliset yrtit maistuivat sopivan tasapainoisesti. Annoksen kokonaisuus yllätti positiivisesti.

IMG_1396

Scallops – Norway ***
Tuore herne ja hernepyree loistivat annoksessa. Huhtasieni antoi hienostuneen vaikutelman. Tilli vinaigrette ja kaprikset olisivat saaneet maistua hieman enemmän.

IMG_1394

Strawberries – Fyn ***
Jälkiruoan makea/hapan-tasapaino toimii erinomaisesti. Kepeä savuisuus kirnupiimässä ja tuoksumatara korostivat annoksen makumaailmaa.

Fiskebar_jalkiruoka

IMG_1405

 

Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja

Huomautus:
Tähdet ruoka-annosten perässä ovat antamiani pisteitä. Tähdet eivät ole verrattavissa eri ravintoloiden kesken, sillä ravintoloiden ilmapiiri, palvelu, tunnelma ja vuodenaika vaikuttavat antamaani pisteiisin.

*     Teollinen massatuotantoannos.
**    Annos ei anna minkäänlaista makuelämystä.
***   Annos maistuu ja tuoksuu hyvältä. Kaikki komponentit ovat hyviä ja laadukkaita.
****  Annos on löytö. Komponenteista löytyy hieno idea. Kaikki ainesosat täydentävät toisiaan.
***** Annos on matkan arvoinen kokemus. Kokemus on aistillisesti loistava kaikilta osa-alueiltaan.