Herkkurieskat valmistuvat helposti, mutta maistuvat kuin juhla-ateriaksi tehty. Pehmeiden rieskojen täytteeksi tulee makeaa persimonia, suolaista graavilohta ja täyteläistä briejuustoa – makujen liitto, joka hurmaa jokaisella suupalalla.
Herkulliset persimon-graavilohibrierieskat (4 hlölle)
- 12 kpl ohuita rieskoja
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 4 kpl persimoneja (sharon)
- 200 g briejuustoa
- 200 g graavilohta siivuina
- 1 rs Mimis-salaattia
Persimonrieskat ovat helppo valmistaa
Voitele 8 kpl rieskoista toiselta puolelta. Leikkaa persimonit ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa huoneenlämpöinen briejuusto siivuiksi.
Koko yhden henkilön rieska seuraavasti: Asettele tuorejuustovoidellun rieskan päälle Mimis-salaattia, persimonviipaleita ja graavilohta. Nosta toinen voideltu rieska edellisen päälle voideltu puoli ylöspäin. Asettele rieskan päälle persimonviipaleita ja briejuustoa. Nosta voitelematon rieska päällimmäiseksi. Leikkaa täytetty rieska puoliksi ja yhdistä puolikkaat. Kiinnitä ne toisiinsa hammastikulla. Viimeistele annos mimisversoilla.
Viinilasillinen
Lindauer Special Reserve Blanc de Blancs Brut, Uusi-Seelanti. Alkon nro 943097. Hinta 17,98€.
Erittäin kuiva, hapokas, sitruunainen, ananaskirsikkainen, miellyttävän paahteinen.
Jean-Baptiste Adam Pinot Gris Réserve, Ranska. Alko nro 509877. Hinta 16,90€.
Kuiva, hapokas, sitruksinen, aprikoosinen, keltaluumuinen, miellyttävän mausteinen.
Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja


