Liharuoka Reseptit Yleinen

Herkkusienillä täytetty kanamureke

4.9/5 - (21 votes)

Saat herkullisen kanamurekkeen täyttämällä sen herkkusieni-sipulipaistoksella. Kanan jauheliha on vähärasvaista ja edullista. Kanamurekkeen kanssa tarjoillaan tietenkin perunamuusia.

Herkkusienillä täytetty kanamureke ja perunamuusi (6-8 hlölle)

  • 800 g kanan jauhelihaa
  • 3 kpl kananmunia
  • 2 dl korppujauhoja
  • 1 tl maustepippuria
  • 1 tl rouhittuna mustapippuria
  • 1½ tl suolaa
  • 150 g tummia herkkusieniä
  • 2 kpl sipuleita
  • 4 kpl valkosipulinkynsiä
  • 2 rkl kanafondia
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • tilkka oliiviöljyä
  • suolaa

Herkkusienillä täytetty kanamureke on arjen herkkuruokaa

Lisää sekoituskulhoon kananmunat, pippurit, suola ja korppujauhot. Sekoita hyvin ja anna tekeytyä 10 minuuttia. Vaivaa kanan jauheliha joukkoon ja anna murekeseoksen maustua 15 minuuttia.

Kuori sipulit ja valkosipulit. Leikkaa sipulit pieniksi kuutioiksi. Leikkaa herkkusienet neljään osaan. Kuullota oliiviöljyssä sipuleita 10 minuuttia. Lisää joukkoon herkkusienet ja paahda niihin kaunis väri. Mausta murekkeen täyteseos kanafondilla ja mustapippurilla. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

Voitele pitkulainen leipävuoka. Lisää vuokaan 2/3 kanamureketaikinasta. Painele kostein käsin mureketaikina vuoan reunoille. Lisää keskelle jäävään onkaloon herkkusieni-sipulitäyte. Peitä mureke lopulla mureketaikinalla. Paista mureketta 180°C uunissa 40 minuuttia. Anna murekkeen vetäytyä 10 minuuttia. Kumoa mureke leikkuulaudalle ja leikkaa siitä veitsellä annospaloja. Tarjoile perunamuusin kera.

Viinilasillinen

Cono Sur 20 Barrels Pinot Noir, Chile. Alkon nro 405567. Hinta 20,98€.
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, karhunvatukkainen, vadelmainen, karpaloinen, kevätkukkainen.

Masi Campofiorin, Italia. Alkon nro 006364. Hinta 15,99€.
Täyteläinen, keskitanniininen, kirsikkainen, punaherukkainen, luumuinen, kevyen mausteinen, yrttinen.

Hewitson Baby Bush Mourvèdre, Australia. Alkon nro 448047. Hinta 16,99€.
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, kirsikkainen, karhunvatukkainen, luumuinen, karpaloinen, kevyen pippurinen.

Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja

Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätiedot

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close