Mehevän viinirypäle-rahkapiirakan valmistaminen on todella helppoa. Piirakkaan ei tehdä erillistä pohjaa, vaan kaikki ainekset tulevat samaan taikinaan. Piirakan taikinasta tulee rahkapohjaisena ihanan mehevä. Piirakka säilyy mehevänä useamman päivän, jos sitä sattuu jäämään jäljelle.

Mehevä viinirypäle-rahkapiirakka (irtopohjavuoka)
- 1 rs (500g) vihreitä viinirypäleitä
- 300 g maitorahkaa
- 120 g huoneenlämpöistä voita
- 2 kpl kananmuna
- 1½ dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 1½ tl leivinjauhetta
- 3½ dl vehnäjauhoja
Mehevää viinirypäle-rahkapiirakkaa on vaikea vastustaa
Sekoita kulhossa rahka ja pehmeä voi. Lisää seokseen kananmunat, sokeri, vaniljasokeri, vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita ainekset nopeasti taikinaksi.
Pese viinirypäleet hyvin. Leikkaa viinirypäleet puoliksi. Sekoita viinirypäleet taikinan sekaan.
Kaada viinirypäle-rahkapiirakkataikina hyvin voideltuun irtopohjavuokaan halkaisijaltaan 24-28cm.
Paista piirakkaa uunin keskitasolla 160°C noin 50 minuuttia, kunnes piirakka saa upean värin ja on kypsä. Anna piirakan vetäytyä vähintään puoli tuntia ennen nauttimista.

Viinilasillinen
Torres Floralis Moscatel Oro, Espanja. Alkon nro 336016. Hinta 12,99€.
Meripihkanruskea, makea, rusinainen, appelsiininkuorinen, hunajainen, kukkainen.
Gancia Asti Dolce, Italia. Alkon nro 008901. Hinta 12,99€.
Makea, keskihapokas, päärynäinen, sitrusmarmeladinen, persikkainen, kukkainen.
Tokaji Oremus Late Harvest, Unkari. Alkon nro 931568. Hinta 27,76€.
Kullankeltainen, makea, hapokas, hunajainen, aprikoosinen, hennon sitruksinen.
Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja