Juhlat Liharuoka Reseptit Yleinen

Kana-Wallenbergin pihvit

4.6/5 - (62 votes)

Kanan jauheliha sopii loistavasti Wallenbergin pihvien raaka-aineeksi. Parhaan lopputuloksen saat jauhamalla itse kanan rintafileet, mutta melkein kaikki ruokakaupat myyvät kanasta jauhettua lihaa.

KanaWallenberg_3

Kana-Wallenberg ja coucous (4 henkilölle)

  • 600 g kanan jauhelihaa tai kanan rintafileitä
  • 3 kpl salottisipuleita
  • 3 kpl kananmunan keltuaisia
  • 1-2 dl kuohukermaa
  • 1½ tl suolaa
  • 1 tl maustepippuria
  • 2 dl korppujauhoja
  • runsaasti voita paistamiseen
  • 3 dl couscousia
  • 3 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 1 kpl sipuli
  • 1 kpl paprika
  • 1 rs kirsikkatomaatteja
  • 1/2 dl hienonnettua ruohosipulia
  • 50 g voita
  • 1 tl rouhittua mustapippuria

Kana-wallenberginpihvit ovat koko perheen mieleen

Jauha kanan rintafileet lihamyllyssä tai osta valmiiksi jauhettua lihaa. Leikkaa sipulit hienon hienoiksi kuutioiksi. Vaivaa kananliha, sipuli, keltuaiset, suola, rouhittu maustepippuri sekä kuohukerma tasaiseksi massaksi. Kaikkien aineiden tulee olla erittäin kylmiä. Massan tulisi olla hyvin tahmeaa, mutta silti muotoiltavissa. Muotoile lihamassasta sopivan kokoisia pihvejä kostutetuin käsin ja kääntele ne korppujauhoissa. Paista pihvejä runsaassa voissa noin 5 minuuttia molemmin puolin, kunnes ne ovat kypsiä.

Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi. Lisää veteen suola ja couscous-suurimot. Sekoita ja nosta kattila levyltä. Anna hautua kannen alla 10 minuuttia, jonka jälkeen sekoita suurimot haarukalla irtonaiseksi. Kuullota voissa paistokasarissa hienonnettu sipuli, pieniksi kuutioiksi leikattu paprika ja puolitetut kirsikkatomaatit. Lisää kasvisseokseen couscous-suurimot sekä hienonnettu ruohosipuli ja rouhittua mustapippuri.

KanaWallenberg_4

Viinilasillinen

Wolfberger (W)3, Ranska. Alkon nro 597157. Hinta 15,22€.
Kuiva, hapokas, kypsän sitruksinen, päärynäinen, kukkainen, hennon mausteinen.

Pongrácz Rosé, Etelä-Afrikka, Western Cape. Alkon nro 520977. Hinta 18,00€
Erittäin kuiva, hapokas, sitruksinen, vadelmainen, punaherukkainen, hennon paahteinen.

Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja

KanaWallenberg_2