Maistuva alkuruoka valmistuu helposti lohitartar-skagentahnasta sekä nektariiniiipaleista. Nektariinin makeus sopii hyvin yhteen lohi-katkaraputahnan kanssa. Annos viimeistellään paahdetuilla pinjasiemenillä ja granaattiomenabalsamicolla.

Nektariiniviipaleet ja lohitartar-katkarapuskagentahnaa (4 hlölle)
- 6 kpl kypsiä nektariineja
- 1 prk (140g) Lapin Legenda savulohitartar
- 180 g isoja katkarapuja
- 1½ dl creme fraiche 15%
- 1 rkl sitruunanmehua
- ½ tl rouhittua mustapippuria
- 2 rkl granaattiomenabalsamicoa
- 1 dl paahdettuja pinjansiemeniä
Lohitartar-skagentahna nautitaan nektariiniviipaleiden kera
Sulata ja valuta katkaravut lävikössä. Sekoita kulhossa Legenda savulohitartar, katkaravut, creme fraiche, sitruunamehu ja mustapippuri. Anna lohi-skagentahnan maustua jääkaapissa vähintään 15 minuuttia.
Pese nektariinit hyvin. Leikkaa ne puoliksi ja poista kivi teelusikkaa avuksi käyttäen. Leikkaa ne mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi mandoliinilla tai terävällä veitsellä. Asettele lautasen pohjalle nektariiniviipaleita. Annostele lohi-skagentahnaa niiden päälle. Viimeistele annokset paahdetuilla pinjansiemenillä ja granaattiomenabalsamicolla.

Viinilasillinen
Chavin Coteaux d’Aix en Provence Rosé Organic, Ranska. Alkon nro 413357. Hinta 15,98€.
Kuiva, hapokas, mansikkainen, hennon karpaloinen, vadelmainen, punaherukkainen, kevyen yrttinen.
Lindauer Special Reserve Blanc de Blancs Brut, Uusi-Seelanti. Alkon nro 943097. Hinta 17,59€.
Erittäin kuiva, hapokas, sitruunainen, ananaskirsikkainen, miellyttävän paahteinen.
Wolfberger Crémant d’Alsace Brut, Ranska. Alkon nro 008814. Hinta 17,20€.
Erittäin kuiva, hapokas, sitruksinen, mineraalinen, tasapainoinen.
Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja

 
                         
                         
                         
                         
                        