Liharuoka Nopeat ja helpot Reseptit Yleinen

Italialainen kukkakaali-tortellonivuoka

4.8/5 - (39 votes)

Italialainen kukkakaalipohjainen tortellonivuoka on arkiruokaa parhaimmillaan. Se valmistuu yhtä pataa käyttämällä vaivattomasti. Mehevyyden takaa samettinen tomaatilla ja juustolla maustettu bechamelkastike.

  • 600 g kukkakaalia
  • 400 g kanan jauhelihaa
  • 250 g pinaatti-ricotta tortelloneja
  • 1 kpl sipuli
  • 2 kpl valkosipulinkynsiä
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 tl suolaa
  • tilkka oliiviöljyä

Italialainen kukkakaali-tortellonivuoka on taivaallinen herkku

Kuori sipuli ja valkosipulinkynnet sekä hienonna ne pieniksi kuutioiksi. Kuullota padassa sipuleita 5 minuuttia tilkassa oliiviöljyä. Nosta lämpötilaa ja lisää kanan jauheliha sipuleiden joukkoon. Ruskista kana-sipuliseos. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Siirrä kanaseos kulhoon.

Valmista juustoinen tomaatti-bechamelkastike kuumentamalla padassa voi ja sekoittamalla sen joukkoon vehnäjauhot. Lisää joukkoon maitoa ja paseerattua tomaattia pienissä erissä vispilällä sekoittaen. Lisää bechamelkastikkeeseen lopuksi raastettu cheddar-juusto ja viherpippuri. Anna kastikkeen kiehua hymyillen muutama minuutti.

Pilko kukkakaali pieniksi paloiksi.

Lisää pataan kukkakaalit, kana-sipulipaistos ja kypsentämättömät tortellonit. Sekoita ainekset keskenään hyvin.

Kypsennä kukkakaali-tortellonipataa uunissa 185°C 40 minuuttia, kunnes pinta on kauniin värinen.

Mayu Rose, Chile. Alkon nro 928197. Hinta 12,98€.
Kuiva, hapokas, mansikkainen, punaherukkainen, sitruksinen, hennon mausteinen.

That’s Neiss Pinot Noir Rosé Trocken, Saksa. Alkon nro 419677. Hinta 14,98€.
Kuiva, hapokas, punaherukkainen, mansikkainen, hennon sitruksinen.

Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja