Italialainen kukkakaalipohjainen tortellonivuoka on arkiruokaa parhaimmillaan. Se valmistuu yhtä pataa käyttämällä vaivattomasti. Mehevyyden takaa samettinen tomaatilla ja juustolla maustettu bechamelkastike.
Italialainen kukkakaali-kana-tortellonivuoka (noin 6 hlölle)
- 600 g kukkakaalia
- 400 g kanan jauhelihaa
- 250 g pinaatti-ricotta tortelloneja
- 1 kpl sipuli
- 2 kpl valkosipulinkynsiä
- 1 tl mustapippuria
- 1 tl suolaa
- tilkka oliiviöljyä
- 2 rkl voita
- 1 dl vehnäjauhoja
- 5 dl maitoa
- 500 g Mutti paseerattua tomaattia
- 100 g Jukolan Juusto Cheddaria
- ripaus viherpippuria
Italialainen kukkakaali-tortellonivuoka on taivaallinen herkku
Kuori sipuli ja valkosipulinkynnet sekä hienonna ne pieniksi kuutioiksi. Kuullota padassa sipuleita 5 minuuttia tilkassa oliiviöljyä. Nosta lämpötilaa ja lisää kanan jauheliha sipuleiden joukkoon. Ruskista kana-sipuliseos. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Siirrä kanaseos kulhoon.
Valmista juustoinen tomaatti-bechamelkastike kuumentamalla padassa voi ja sekoittamalla sen joukkoon vehnäjauhot. Lisää joukkoon maitoa ja paseerattua tomaattia pienissä erissä vispilällä sekoittaen. Lisää bechamelkastikkeeseen lopuksi raastettu cheddar-juusto ja viherpippuri. Anna kastikkeen kiehua hymyillen muutama minuutti.
Pilko kukkakaali pieniksi paloiksi.
Lisää pataan kukkakaalit, kana-sipulipaistos ja kypsentämättömät tortellonit. Sekoita ainekset keskenään hyvin.
Kypsennä kukkakaali-tortellonipataa uunissa 185°C 40 minuuttia, kunnes pinta on kauniin värinen.
Viinilasillinen
Mayu Rose, Chile. Alkon nro 928197. Hinta 12,98€.
Kuiva, hapokas, mansikkainen, punaherukkainen, sitruksinen, hennon mausteinen.
That’s Neiss Pinot Noir Rosé Trocken, Saksa. Alkon nro 419677. Hinta 14,98€.
Kuiva, hapokas, punaherukkainen, mansikkainen, hennon sitruksinen.
Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja