Herkullinen sienitartar valmistuu nopeasti ja sopii alkupalaksi tai kevyeksi lounaaksi. Sienet voit valita mieltymyksesi mukaan. Itse käytin valkoisia ja tummia herkkusieniä sekä siitakesieniä. Sienet paahdetaan pannulla ja maustetaan misotahnalla. Kananmunan keltuainen kruunaa annoksen.

Misotahnalla maustettu sienitartar (4 hlölle)
- 400 g sieniä mieltymyksesi mukaan (esim. 200g herkkusieniä, 100g tummia herkkusieniä ja 100g siitakesieniä)
- 1-2 tl misotahnaa
- ½-1 tl suolaa
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- 4 kpl kananmunan keltuaisia
- 4 palaa paahtoleipää
Misotahnalla maustettu sienitartar on herkullinen umamipommi
Leikkaa sienet viipaleiksi. Paahda sieniä kuivalla paistinpannulla 5-10 minuuttia, kunnes sienet ovat kullan ruskeita. Mausta sienet misotahnalla, suolalla ja mustapippurilla.
Paahda paahtoleipäviipaleet. Jos omistat stanssin (pyöreän muotin), voit leikata leipäviipaleet ympyrän muotoiseksi. Asettele lautaselle paahtoleipäviipale ja nostele lusikalla sieniä stanssin avulla leivän päälle. Viimeistele annos kananmunan keltuaisella ja ripauksella mustapippuria.

Viinilasillinen
Hewitson Miss Harry, Australia. Alkon nro 469367. Hinta 16,01€.
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, yrttisen kirsikkainen, kevyen mausteinen.
Campo Viejo Crianza. Espanja. Alkon nro 006941. Hinta 13,01€.
Punainen, karpaloinen tuoksu ja täyteläinen, keskitanniininen, marjaisa sekä hennon tamminen maku.
Mayu Gran Reserva Carménère, Chile. Alkon nro 401557. Hinta 15,00€.
Runsaanpunainen, täyteläinen, keskitanniininen, boysenmarjainen, kirsikkainen, metsämarjainen, hennon savuinen.
Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja
