Puolukoista ja valmiista kinuskista valmistuu todella helposti herkullinen kinuski-puolukka bostonkakku. Jos et ehdi tai jaksa tehdä pullataikinaakaan itse, sen voi ostaa valmiina kaupasta.
Herkullinen kinuski-puolukka bostonkakku (noin 6 hlölle)
- 3 dl puolukoita
- 1 rpk (397g) karamellisoitua kondensoitua maitoa
- 3 dl vettä tai maitoa
- 50 g hiivaa
- 1 kananmuna
- 1 tl suolaa
- 1-2 dl sokeria
- 1 rkl jauhettua kardemummaa
- n. 10-12 d puolikarkeita vehnäjauhoja
- 125 g sulatettua voita
Kinuskinen puolukka-bostonkakku on helppo tehdä
Lämmitä vesi tai maito kädenlämpöiseksi. Murenna kulhossa hiiva veteen ja sekoita joukkoon muna. Lisää suola, sokeri ja kardemumma. Lisää seokseen jauhoja vähitellen ja vaivaa pullataikina hyvin. Lisää sulatettu voi jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa. Alusta taikinaa, kunnes se on tasaista ja irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Anna taikinan kohota leivinliinan alla vähintään 30 minuuttia.
Muotoile pullataikinasta kaulinen avulla suorakaiteen muotoinen levy. Levitä levyn päälle karamellisoitu kondensoitu maito (kinuski). Lisää pullalevyn päälle puolukat tasaisesti. Kääri pullalevy rullaksi. Leikkaa levystä noin 2-3 cm:n paksuisia viipaleita. Voitele iso piirakkavuoka. Asettele pullapalat vuokaan leikkuupinta ylöspäin. Anna bostonkakun kohota vähintään 30 minuuttia lämpöisessä paikassa leivinliinan alla.
Voitele bostonkakku vatkatulla kananmunalla. Voit halutessasi lisä päälle raesokeria. Paista uunin keskiosassa 200°C noin 30 minuuttia, kunnes bostonpulla on kauniin väristä. Jos bostonkakku tummuu liikaa, aseta leivinpaperi paiston aikana kakun päälle.
Viinilasillinen
Michel Schneider Silvaner Eiswein, Saksa. Hinta noin 18€.
Makea, miellyttävän hapokas, hunajainen, hennon viikunainen ja taatelinen.
Gancia Asti Dolce, Italia. Alkon nro 008901. Hinta 12,99€.
Makea, keskihapokas, päärynäinen, sitrusmarmeladinen, persikkainen, kukkainen.
Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja