Juhlat Kalaruoka Reseptit Yleinen

Janssoninkiusaus on retroherkku

4.9/5 - (34 votes)

Illanistujaisten retroruoka, janssoninkiusaus, on monen suosikki. Meillä kotona sitä valmistettiin vieraille yöruoaksi juhlissa. Ja kaupaksi se todella kävi! Perinteisesti se tarjoillaan etikkapunajuurten kera.

Janssoninkiusaus (noin 6 hlölle)

  • 1,5 kg kiinteitä perunoita
  • 3 kpl sipulia
  • tilkka oliiviöljyä
  • 160 g (2 prk) anjovisfileitä
  • 7 dl kuohukermaa
  • 5 rkl anjovislientä
  • 2 tl rouhittua mustapippuria

Kuori perunat ja leikkaa ne ohuiksi tikuiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota hienonnettua sipulia pannulla oliiviöljyssä 10 minuuttia.

Voitele iso uunivuoka ja lado siihen kerroksittain perunoita, kuullotettua sipulia ja pienittyjä anjoviksia. Jätä perunakerros päällimmäiseksi.

Sekoita kerma, anjovisliemi ja rouhittu mustapippuri keskenään. Valuta seos kiusauksen päälle. Paista kiusausta ensin 225°C uunissa 30 minuuttia. Laske lämpötila sitten 150°C ja jatka paistamista vielä noin tunnin ajan kunnes perunat ovat kypsiä ja kerma sakeaa.

Anna kiusaksen vetäytyä ennen tarjoilua 15 minuuttia. Tarjoile etikkapunajuurten kera.

Viinilasillinen

Kaufmann Hattenheim Riesling trocken, Saksa. Alkon nro 594787. Hinta 15,98€.
Kuiva, hapokas, keltaluumuinen, omenainen, klementiininen, miellyttävän mineraalinen.


Jean-Baptiste Adam Pinot Gris Réserve, Ranska. Alko nro 509877. Hinta 15,90€.
Kuiva, hapokas, sitruksinen, aprikoosinen, keltaluumuinen, sitruksinen, mielyttävän mausteinen.

Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätiedot

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close