Chorizo-nokkospasta

12.5.2017

Chorizo-nokkospasta
30 arviota - 4.7

Nuorena poimitut nokkosenlatvat ovat loistavaa lähiruokaa ruoanlaittoon. Jos et ole vielä kokeillut Snellmannin lisäaineetonta All Natural Chorizo -makkaraa, on nyt aika. Tässä annoksessa pasta maustetaan nokkosen lisäksi chorizolla, limellä, kevätsipulilla, luomuherkkusienillä ja pinjansiemenillä. Käy äänestässä Aromipajan resepti voittoon ja voit voittaa Snellmannin tuotepaketteja!

 

Keväinen chorizo-nokkospasta (4 hlölle)

  • 1 pkt Snellman All Natural Chorizo (230g)
  • ½ l tuoreita nuoria nokkosenlatvoja
  • 1 nippu kevätsipulin varsi
  • 200 g luomu herkkusieniä
  • ½ kpl lime
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 rkl voita
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 300 g fettuccine tuorepastaa
  • 80 g pinjansiemeniä
  • 2 dl rucolan versoja koristeluun

Poimi nuoria nokkosenlatvoja, huuhtele ne kylmällä vedellä ja purista kuiviksi. Hienonna kevätsipuli ja paloittele herkkusienet. Lisää kasariin voi ja kuullota siinä kevätsipulia ja herkkusieniä viitisen minuuttia. Lisää kasariin nokkosenlatvat, puolikkaan limen puristettu mehu, kuohukerma, suola ja vasta rouhittu mustapippuri. Keitä seosta kasaan 5 minuuttia.

Keitä pasta runsaalla suolalla maustetussa vedessä pastan keitto-ohjeen mukaisesti. Sopiva keittoaika tuorepastalle on noin 1-3 minuuttia. Valuta pasta hyvin.

Paahda pinjansiemeniä kuivalla ja kuumalla paistinpannulla muutama minuutti. Siemenet ovat valmiita, kun ne saavat kullanruskean värin pintaansa ja niistä irtoaa huumaava tuoksu.

Pilko chorizomakkarat ohuiksi siivuiksi. Paista siivut paistinpannulla kauniin värisiksi. Pannulle ei tarvitse lisätä rasvaa.

Ennen tarjoilua yhdistä chorizo-nokkoskeitos, chorizosiivut ja pasta. Nostele seos lautasille ja koristele annokset pinjansiemenillä ja rucolan versoilla.

 

Viinilasillinen

Castillo de Molina Reserva Sauvignon Blanc, Chile. Alkon nro 958027. Hinta 10,79€.
Kuiva, hapokas, hedelmäinen, nokkosmainen, sitruksinen, yrttinen.

Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja

Lue myös:

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Kirjoita kommentti

Edellinen artikkeli:

Seuraava artikkeli: