Muikuista saa helposti herkullisen rapeita uunissa. Muikkujen panerointiin käytetään murskattuja hapankorppuja ja ruisjauhoja. Tällä kertaa nautin muikut sormin ja dippailin niitä valkosipulimajoneesiin.

Hapankorpulla paneroidut rapeat muikut uunissa(4 hlölle)
- 400 g muikkuja perattuna
- 8 hapankorppua
- 1 dl ruisjauhoja
- 1/2 tl rouhittua valkopippuria
- 1 tl suolaa
- 50 g voita
- 1 dl oliiviöljyä
Hapankorpulla paneroidut muikut valmistuvat kätevästi uunissa
Hienonna hapankorput tehosekoittimessa hienoksi muruksi. Lisää kulhossa hapankorppumurun joukkoon ruisjauhot, valkopippuri, ja suola. Pyörittele muikut seoksessa kauttaaltaan. Sulata voi. Kaada voi ja oliiviöljy leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle. Pyörittele muikkuja voi-öljyseoksessa varovasti ettei jauhotus irtoa sekä asettele muikut tasaisesti pellille. Voit kaataa ylijääneet hapankorppuseoksen muikkujen päälle. Paista uunin yläosassa 210°C noin 15 minuuttia, kunnes muikut ovat kullanruskeita. Käännä muikut kerran paiston puolivälissä.

Viinilasillinen
Mayu Rose, Chile. Alkon nro 928197. Hinta 12,99€.
Kuiva, hapokas, mansikkainen, punaherukkainen, sitruksinen, hennon mausteinen.
Jacob’s Creek Double Barrel Chardonnay, Australia. Alkon nro 919653. Hinta 19,99€.
Kuiva, hapokas, omenainen, sitruksinen, mausteinen, kevyen paahteinen.
Wolfberger (W)3, Ranska. Alkon nro 597157. Hinta 15,29€.
Kuiva, hapokas, kypsän sitruksinen, päärynäinen, kukkainen, hennon mausteinen.
Tekstit ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja

 
                         
                         
                         
                         
                        