Äitienpäivänä monessa perheessä panostetaan ruoanlaittoon ja hyvään ruokaan. Äidit ansaitsevat parasta juhlapäivänään. Katso Aromipajan ehdotus juhlapäivän menuksi.

Alkuruoka
Italialainen riimihärkä tonnato
Italialainen herkkuruoka vitello tonnato valmistetaan perinteisesti vasikanpaistista, mutta sitä on aika vaikea saada Suomesta. Mielestäni loistava annos valmistuu myös riimihärästä. Riimihärkä on kevyesti suolattua ja maustettua naudan fileetä, joka nautitaan carpaccion tavoin raakana. Kiireinen kokki ostaa sen valmiina lihatiskilttä.
Pääruoka
Kuha Polignac – kuhaa puolalaisittan
Polignac herkullisen kalaruokareseptin yhteydessä tarkoittaa, että kala on ensin keitetty valkoviinissä ja sitten gratinoitu herkkusienikastikkeen kanssa uunissa. Kuha Polignac on ollut lapsuuden kodissani luottoresepti, jota on lukuisia kertoja tarjoiltu vieraille. Järkyttävän hyvää edelleen!
Jälkiruoka
Ei ole vuodenaikaa, jolloin täyteläinen ja suussa sulava suklaakakku ei maistuisi. Kun jälkiruokaan lisätään vielä paahdetut cashew- ja saksanpähkinät hunajan kera sekä makea aromaattinen jälkiruokaviini, on makunautinto itkua vailla valmis.
Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja