Herkullinen kanarulla täytetään tomaatilla, herkkusienillä ja aromaattisella yrttiöljyllä. Täytetyn kanarullan kanssa tarjoillaan savupaprikalla maustettua majoneesia sekä paahdettua varhaiskaalia ja varsaparsakaalia.
Tomaatilla, herkkusienillä ja yrttiöljyllä täytetty kanarulla (4-6 hlölle)
- 1 kg kanan ohutfileepihvejä
- 3 kpl tomaatteja
- 3 kpl isoja herkkusieniä
- ½ kg varhaiskaalia
- 150 g varsiparsakaalia
- 1 dl silputtua tuoretta ruohosipulia
- 1 dl silputtua tuoretta basilikaa
- 1 dl silputtua tuoretta oreganoa
- 1 dl oliiviöljyä
- suolaa
- rouhittua mustapippuria
- 1 kpl kananmunan keltuainen
- 2 dl miedon makuista oliiviöljyä
- 1-2 tl savupaprikajauhetta
- 1 tl Dijon-sinappia
- 1 tl viinietikkaa
- ½ tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
Täytetty kanarulla maustetaan yrttiöljyllä, tomaatilla ja herkkusienillä
Nuiji kanan fileepihvit ohuiksi. Mausta ne suolalla ja mustapippurilla. Leikkaa tomaatit ja herkkusienet todella ohuiksi siivuiksi. Parhaiten tämä onnistuu mandoliinilla. Voit myös käyttää terävää veistä siivuttamiseen.
Valmista yrttiöljy tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Laita oliiviöljy (1dl) ja silputut ruohosipulit, basilikat ja oregano astiaan ja aja ne hienoksi yrttiöljyksi sauvasekoittimella.
Kokoa tuorekelmun päälle kanafileistä suorakulmio. Levitä yrttiöljy kanaleikkeiden päälle. Asettele kanojen päälle tomaatit ja herkkusienet. Kääntele kanat rullalle ja sulje cocktailtikuilla. Jos et saa rullaa pysymään koossa, voit kääriä sen leivinpaperin sisään rullaksi ja paistaa sen tuettuna. Paista täytettyä kanarullaa uunissa 200°C 30 minuuttia. Anna kanarullan vetäytyä ja jäähtyä hetki ennen leikkaamista.
Leikkaa varhaiskaali noin senttimetrin paksuisiksi lohkoiksi. Mausta kaalipalat suolalla, pippurilla ja ripauksella oliiviöljyä. Paista uunissa (tai grillissä) 200°C noin 20-30 minuuttia, kunnes kaalit ovat kypsiä. Lisää varsiparsakaalit uuniin siten, että paistat niitä 10 minuuttia.
Erottele kananmunan keltuainen ja laita se korkeaan maksimissaan noin 10 cm leveään sauvasekoittimelle sopivaan sekoituskulhoon. Lisää kulhoon oliiviöljy, savupaprikajauhe, sinappi, viinietikka, suola ja mustapippuri. Laita sauvasekoitin sekoituskulhon pohjalle ja käynnistä se. Käytä sauvasekoittimen täyttä tehoa. Nosta sekoitinta pikkuhiljaa ylöspäin, niin että majoneesi tekeytyy, Anna majoneesin maustua jääkaapissa vähintään 10 minuuttia.
Viinilasillinen
Chavin Coteaux d’Aix en Provence Rosé Organic, Ranska. Alkon nro 413357. hinta 15,99€.
Kuiva, hapokas, mansikkainen, hennon karpaloinen, vadelmainen, punaherukkainen, kevyen yrttinen.
Fragància de Marta, Espanja. Alkon nro 430627. Hinta 14,49€.
Kuiva, hapokas, metsämarjainen, sitruksinen, kirsikkainen, herukkainen, kukkainen.
Raimat Vol d’Anima Rosé Organic, Espanja. Alkon nro 938296. Hinta 15,98€.
Kuiva, hapokas, vadelmainen, mansikkainen, sitruksinen, hennon yrttinen.
Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja