Muikunmäti on suomalaisen keittiön kultaa. Muikunmätiherkun valmistaminen ei kikkailuja kaipaa. Ota muutama amuse bouche -lusikka ja täytä ne muikunmädillä, smetanalla ja punasipulilla.
Muikunmätiä, vaahdotettua smetanaa ja punasipulia (12 kpl)
- 200 g smetanaa (rasva yli 30%)
- 120 g Muikunmätiä
- 1 kpl punasipuli
- ripaus rouhittua mustapippuria
Tyylikäs alkupala valmistuu helposti muikunmädistä
Kaada smetana kulhoon ja vaahdota se kiinteäksi vatkaimella. Varo, ettet vaahdota liikaa, sillä smetanasta tulee helposti voita. Kuori punasipuli ja leikkaa se terävällä veitsellä pienen pieniksi kuutioiksi. Kun veitsi on terävä, sipulista ei tule kitkerää. Kokoa amuse bouche -lusikat pursottamalla niiden päälle smetanavaahtoa. Asettele lusikalla smetanan päälle muikunmätiä. Lisää annoksen päälle vielä hieman sipulikuutioita ja viimeistele ripauksella rouhittua mustapippuria.
Viinilasillinen
Lindauer Special Reserve Blanc de Blancs Brut, Uusi-Seelanti. Alkon nro 943097. Hinta 16,99€.
Erittäin kuiva, hapokas, sitruunainen, ananaskirsikkainen, miellyttävän paahteinen.
Mumm Cordon Rouge Brut, Ranska. Alkon nro 008741. Hinta 43,69€.
Erittäin kuiva, hapokas, sitruksinen, omenainen, aprikoosinen, tasapainoinen, miellyttävän raikas.
Wolfberger Crémant d’Alsace Brut, Ranska. Alkon nro 008814. Hinta 16,99€.
Erittäin kuiva, hapokas, sitruksinen, mineraalinen, tasapainoinen.
Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja