Juhlat Kalaruoka Nopeat ja helpot Reseptit Yleinen

Espanjalainen tonnikala-perunamunakas uusista perunoista

4.9/5 - (56 votes)

Tortilla Española – espanjalainen perunamunakas – on yksi tapaspöydän rakastetuimmista klassikoista. Se hurmaa yksinkertaisuudellaan ja maistuu erinomaiselta niin lämpimänä kuin kylmänäkin. Tällä kertaa nostin sen uudelle tasolle lisäämällä joukkoon tonnikalaa – näin saat siitä entistä ruokaisamman ja täydellisen tarjottavan vaikka lounaaksi tai piknikille.

Espanjalainen tonnikala-perunamunakas uusista perunoista (4-6 hlölle)

  • 800 g uusia perunoita
  • 1 kpl sipuli
  • 1 prk (150g) tonnikalaa öljyssä
  • 8 kpl kananmunia
  • 1 dl tuoretta silputtua persiljaa
  • 2½ tl suolaa
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • ½ dl oliiviöljyä

Espanjalainen tonnikala-perunamunakas on herkullinen tapas

Pese uudet perunat hyvin ja leikkaa ne viipaleiksi. Leikkaa sipuli pieniksi kuutioiksi.

Lisää oliiviöljy isolle paistinpannulle. Kuumenna öljy. Lisää perunaviipaleet ja sipulikuutiot pannulle ja paista niitä 10 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää joukkoon suola, mustapippuri ja persiljasilppu. Sekoita munien rakenne kulhossa rikki. Lisää kanamunien joukkoon valutettu ja tonnikala. Lisää munaseos pannulle ja sekoita kaikki tasaiseksi.

Kypsennä munakasta matalalla lämmöllä 15-20 minuuttia. Älä käytä liian kovaa lämpötilaa, ettei munakas pala. Käännä perunamunakas lautasen avulla. Jatka kypsentämistä 5 minuuttia.

Viinilasillinen

Campo Viejo Cava Brut Reserva, Espanja. Alko nro 538677. Hinta 13,49€.
Vaaleankeltainen, hedelmäinen tuoksu ja erittäin kuiva(10 g/l), keskihapokas ja kevyen mineraalinen maku.

Campo Viejo Crianza, Espanja. Alko nro 006941. Hinta 12,99€.
Punainen, karpaloinen tuoksu ja täyteläinen, keskitanniininen, marjaisa sekä hennon tamminen maku.

Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja