Muikunmätiä juhlahetkiin

5.12.2016

Post image for Muikunmätiä juhlahetkiin

Kun halutaan valmistaa jotain hienostunutta ja maistuvaa, ei alkupalan tarvitse olla vaikeatekoinen ja aikaavievä. Tässä reseptissä perinteinen mätilisuke smetana maustetaan limenkuorella ja samppanjalla. Loistava viinivalinta on hedelmäinen ja sitruksinen samppanja tai valkoviini.

muikunmati_1

Muikunmätiä, punasipulia ja lime-samppanjasmetanaa (4 hlölle)

  • 150 g muikunmätiä
  • 1 kpl punasipuli
  • 3 dl smetanaa
  • 1/2 dl samppanjaa
  • ½ kpl lime
  • ripaus mustapippuria myllystä
  • (suolaa, jos mäti ei ole valmiiksi suolattu)

Raasta limen kuori hienoksi raasteeksi. Vatkaa smetana vaahdoksi ja lisää vaahtoon limen kuori sekä samppanja. Annan seoksen maustua jääkaapissa tunnin verran. Leikkaa punasipuli pienen pieniksi kuutioksi. Kokoa annos vanhanmallisiin samppanjalaseihin tai pieniin jälkiruokakulhoihin näyttäväksi annokseksi. Nauti!

muikunmati_3

Viinilasillinen

Montaubret Champagne Brut, Ranska. Alko nro 924457. Hinta 22,90€.
Erittäin kuiva, hapokas, sitruksinen, kevyen yrttinen, mineraalinen.

Ruppertsberger Imperial Riesling 2015, Saksa. Alkon nro 907337. Hinta 12,99€.
Puolikuiva, hapokas, sitruksinen, upean hedelmäinen, hennon yrttinen.

Teksti ja kuvat: Mikko Niemi / Aromipaja

montaubretruppertsbergerriesling

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Kirjoita kommentti

Edellinen artikkeli:

Seuraava artikkeli: