Sympaattinen kokki Henri Alén valmisti risottoa Mutti-säilyketomaateista sekä tuoreista tomaateista. Kumpi oli parempaa? Mutti-tomaateista valmistettu risotto vei voiton ehdottomasti. Tätä reseptiä kannattaa kokeilla kotona!
Mutti-tomaattirisotto (4-6 henkilölle)
- 2 shalotti-sipulia
- 2 kuorittua valkosipulinkynttä
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1 purkki Mutti Polpa tomaattimurskaa
- 2 rkl doppio centrato tomaattipyrettä
- 4 dl italialaista risottoriisiä (carnaroli- tai arborio lajiketta)
- 1 dl valkoviiniä
- 9 dl kasvislientä
- 2 dl raastettua parmesaanijuustoa
- 40 g kylmää voita paloina
- suolaa ja mustapippuria
Tomaattirisoton maku on koukuttava
Kuullota hienonnettu valkosipuli öljyssä, ja lisää mukaan Mutti tomaattimurska, valkoviini ja kasvisliemi. Hauduta tomaattilientä noin 15 minuuttia ja soseuta se sauvasekoittimella.
Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne kevyesti kattilassa tomaattipyreen kera ja lisää mukaan riisi. Ala kypsentämään risottoa hämmentäen ja pikkuhiljaa tomaattilientä lisäten. Kun risotto alkaa poreilemaan, kypsennä sitä 16-20 minuuttia. Kun kaikki liemi on käytetty ja riisi sopivan napakkaa mutta kypsää, poista se lämmöltä ja sekoita mukaan voi ja parmesaanijuusto. Mausta risotto lopuksi suolalla, pippurilla ja leikatuilla basilikalla.
Viinilasillinen
Martin Codax Albariño, Espanja. Alkon nro 944084. Hinta 15,98€.
Kuiva, hapokas, mineraalinen, viheromenainen, sitruksinen, ryhdikäs.
Mud House Sauvignon Blanc, Uusi-Seelanti. Alkon nro 569227. Hinta 14,98€.
Kuiva, hapokas, greippinen, trooppisen hedelmäinen, herukkainen, hennon mineraalinen.
Gentil Hugel, Ranska. Alkon nro 007483. Hinta 13,90€.
Kuiva, hapokas, miellyttävän yrttinen, sitruksinen, päärynäinen, mineraalinen.
Teksti ja valokuvat: Aromipaja / Mikko Niemi ja Mutti