Juhlat Kalaruoka Reseptit Yleinen

Veriappelsiini siikaa ja paahdettuja porkkanoita

4.9/5 - (22 votes)

Siikafileet kypsennetään veriappelsiinin kuorella ja mehulla maustetussa voissa. Veriappelsiinin hieno kirpeä makeus karamellisoi kalan. Paistettu siika tarjoillaan paahdettujen valkosipuliporkkanoiden kanssa.

Veriappelsiini siikaa (4 hlölle)

  • 500 g siikafileitä
  • 1 kpl veriappelsiini
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 1 tl suolaa
  • 3 rkl voita
  • muutama tillinoksa koristeluun

Veriappelsiini siika on herkullinen juhlaruoka

Pese veriappelsiini hyvin. Raasta puolet sen kuoresta raasteeksi mikroraastimella. Purista veriappelsiinin mehu sekä lisää siihen kuoriraaste ja sokeri.

Pyyhi talouspaperilla siikafileet kuiviksi. Suolaa ja pippuroi kalafileet molemmilta puolilta. Anna siikojen maustua 15 minuuttia. Jos siikafileet ovat isoja, leikkaa ne sopiviksi annospaloiksi

Lisää voi kuumalle paistinpannulle. Kun voin vaahdonmuodostus loppuu, lisää siikafileet pannulle ja paista niitä molemmilta puolilta 1-2 minuuttia. Lisää paistinpannulle veriappelsiinimehu ja laske lieden lämpötilaa. Kääntele siikafileitä pannulla mehussa muutaman kerran.

Tarjoile siikafileet valkosipuliporkkanoiden kanssa. Viimeistele annokset tillillä.

Viinilasillinen

Bestheim Pinot Gris Premium Réserve, Ranska. Alkon nro 909317. Hinta 14,98€.
Kuiva, keskihapokas, omenainen, sitruksinen, persikkainen, hennon mausteinen.

Cono Sur Single Vineyard Block 23 Riesling, Chile. Alkon nro 578227. Hinta 15,48€.
Kuiva, hapokas, limettinen, omenainen, päärynäinen, mineraalinen, petrolinen.

Yalumba Y Series Riesling, Australia. Alkon nro 580607. Hinta 11,98€
Kuiva, hapokas, klementiininen, viheromenainen, sitruunainen, hennon petrolinen.

Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja

Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätiedot

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close