Herkullinen Pernod-valkosipulietanapannu

15.11.2019

Herkullinen Pernod-valkosipulietanapannu
16 arviota - 4.7

Pimeiden syys- ja talvi-iltojen herkku syntyy vähällä vaivalla. Pernod anisviina, valkosipuli, persilja ja cheddar maustavat tirisevän etanapannun.

 

Pernod-valkosipulietanat (4 hlölle)

  • 24 kpl säilyke-etanoita
  • 200 g voita
  • ½ dl Pernod-viinaa (anisviina)
  • 4-5 kynttä valkosipulia
  • 1 dl silputtuna tuoretta persiljaa
  • 50 g Jukolan Aito Cheddar Vintage
  • leipää

Sekoita kulhossa huoneenlämpöinen voi, Pernod, murskatut valkosipulinkynnet ja persilja tasaiseksi massaksi. Asettele etanapannuihin etanat ja täytä kolot maustevoilla piri pintaan. Raasta cheddar ja ripottele raaste etanoiden päälle kuorrutteeksi. Paahda etanapannuja uunin ylätasolla 250C noin 8 minuuttia, kunnes etanat saavat kauniin värin. Tarjoile annokset leivän kera.

Viinilasillinen

Mommessin Morgon Côte du Py, Ranska. Alkon nro 470377. Hinta 18,98€.
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, kirsikkainen, herukkainen, kukkainen.

Villa Cafaggio Chianti Classico, Italia. Alkon nro 458439. Hinta 19,99€.
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, puolukkainen, mustikkainen, miellyttävän tamminen.

Tekstit ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Kirjoita kommentti

Edellinen artikkeli:

Seuraava artikkeli: