Pimeiden iltojen herkku syntyy vähällä vaivalla. Pernod anisviina, valkosipuli, persilja ja cheddar maustavat tirisevän etanapannun.
Pernod-valkosipulietanat (4 hlölle)
- 24 kpl säilyke-etanoita
- 200 g voita
- ½ dl Pernod-viinaa (anisviina)
- 4-5 kynttä valkosipulia
- 1 dl silputtuna tuoretta persiljaa
- 50 g Jukolan Aito Cheddar Vintage
- leipää
Pimeiden iltojen herkku syntyy vähällä vaivalla
Sekoita kulhossa huoneenlämpöinen voi, Pernod, murskatut valkosipulinkynnet ja persilja tasaiseksi massaksi. Asettele etanapannuihin etanat ja täytä kolot maustevoilla piri pintaan. Raasta cheddar ja ripottele raaste etanoiden päälle kuorrutteeksi. Paahda etanapannuja uunin ylätasolla 250C noin 8 minuuttia, kunnes etanat saavat kauniin värin. Tarjoile annokset leivän kera.
Viinilasillinen
Mommessin Morgon Côte du Py, Ranska. Alkon nro 470377. Hinta 20,48€.
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, kirsikkainen, herukkainen, kukkainen.
Norton Privada, Argentiina. Alkon nro 432417. Hinta 17,49€.
Täyteläinen, tanniininen, mustaherukkainen, kirsikkainen, vaniljainen, pippurinen.
Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja