Juhlat Kasvisruoka Nopeat ja helpot Reseptit Yleinen

Herkullinen keltainen kesäkurpitsakeitto

5/5 - (27 votes)

Keltaisesta kesäkurpitsasta, paprikasta ja cantaloupemelonista valmistuu herkullinen kylmänä tai lämpöisenä nautittava keitto. Keitto sopii mainiosti alkupalaksi tai lounaaksi.

Keltainen kesäkurpitsakeitto (4-6 hlölle)

  • 2 kpl keltaista kesäkurpitsaa (myös vihreä käy, mutta väri on erilainen)
  • 2 kpl keltaisia paprikoita
  • ½ kpl cantaloupemeloni
  • 2 kpl sipulinvarsia
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 3 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 kpl iso valkosipulinkynsi
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • Muutama tippa tabascoa (maun mukaan)
  • 10 kpl sipulinvarsia
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 2 rkl oliiviöljyä

Pese kesäkurpitsat ja paprikat huolellisesti. Halkaise paprikat ja poista niistä siemenet. Leikkaa kesäkurpitsat ja paprikat paloiksi. Kuori cantaloupemeloni, halkaise se ja poista siitä siemenet. Leikkaa puolikas meloni paloiksi. Hienonna kevätsipulin varret.

Laita kesäkurpitsat, paprikat, meloni, sipuli, oliiviöljy, valkoviinietikka, kuorittu valkosipulinkynsi, suola, mustapippuri ja muutama tippa tabascoa tehosekoittimeen ja aja keitto samettiseksi. Voit hienontaa keiton myös sauvasekoittimella. Maista keittoa ja lisää makusi mukaan suolaa, viinietikkaa tai tabascoa.

Leikkaa sipulinvarret silpuksi. Kaada leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle muutama ruokalusikallinen oliiviöljyä. Lisää pellille sipulinvarret, suola ja mustapippuria. Paista sipulinvarret uunissa rapeiksi 200°C noin 30 minuuttia.

Voit nauttia keiton kylmänä tai voit lämmittää sen nopeasti liedellä (tai mikrossa). Itse pidän enemmän kylmästä versiosta. Annostele keitto lautasille ja viimeistele rapealla sipulilla.

Viinilasillinen

Martin Codax Albariño, Espanja. Alkon nro 944084. Hinta 19,99€.
Kuiva, hapokas, mineraalinen, viheromenainen, sitruksinen, ryhdikäs.

Gisselbrecht Riesling Organic, Ranska. Alkon nro 544397. Hinta 13,49€.
Kuiva, hapokas, sitruunainen, persikkainen, ananaksinen, kukkainen.

Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja