Juhlat Kasvisruoka Nopeat ja helpot Reseptit Yleinen

Porkkanapestossa maistuu kesä

4.9/5 - (47 votes)

Tiesitkö, että porkkanapeston voi tehdä uuden sadon porkkanoista niitä kypsentämättä? Tällöin porkkanoiden vitamiinit ja aromit säilyvät parhaimmillaan. Porkkanapeston kanssa nautittavaksi sopii melkein mikä tahansa. Kokeile pestoa parsan, pastan tai salaattien kera!

Porkkanapesto uuden sadon porkkanoista ja parsaa (4 hlölle)

  • 1 nippu vihreää parsaa
  • 300 g uuden sadon pieniä porkkanoita (=1 nippu)
  • 100 g pinjansiemeniä
  • 1 dl parmesaanijuustoa raastettuna
  • noin 1 dl oliiviöljyä
  • 1 kpl limesitruuna
  • sormisuolaa
  • rouhittua mustapippuria

Valmista ensin porkkanapesto. Pese ja paloittele porkkanat. Porkkanoita ei tarvitse kuoria. Paahda pinjansiemenet kuivalla paistinpannulla. Varo, sillä siemenet palavat helposti. Laita tehosekoittimeen porkkanapalat, 1 dl pinjansiemeniä (lopuilla koristetaan annos), 1 dl parmesaanijuustoa, ½ dl oliiviöljyä, puristettu limen mehu, 1 tl sormisuolaa ja 1 tl rouhittua mustapippuria. Aja tehosekoittimessa tasaiseksi seokseksi. Lisää tarvittaessa oliiviöljyä. Voit käyttää myös sauvasekoitinta. Voit viilentää peston jääkaapissa ennen tarjoilua, jos pidät viilennetystä enemmän.

Kuori parsat ja leikkaa niiden tyviosasta noin 2-4 senttimetrin puumainen osa pois. Mikäli parsat ovat paksuja, voit halkaista parsan pituussuunnassa kahteen osaan. Tällöin parsat kypsyvät tasaisemmin ja nopeammin. Keitä parsoja parsakattilassa runsaasti suolatussa vedessä 4-8 minuuttia riippuen parsojen paksuudesta.

Kokoa annos parsoista, porkkanapestosta ja pinjansiemenistä.

Kokeile porkkanapestoa myös pastan kanssa

Viinilasillinen

Bestheim Pinot Gris Premium Réserve, Ranska. Alkon nro 909317. Hinta 14,49€.
Kuiva, keskihapokas, aprikoosinen, omenainen, sitruksinen, hennon mausteinen.

Martin Codax Albariño, Espanja. Alkon nro 944084. Hinta 18,98€.
Kuiva, hapokas, mineraalinen, viheromenainen, sitruksinen, ryhdikäs.