Paahdetut valkosipuliset kaaliviipaleet on todella helppo valmistaa. Ne maistuvat sellaisenaan tai sopivat lisukkeeksi moneen. Valkosipuli-kaaliviipaleet sopivat hyvin kala-, kana- tai liharuokien kanssa nautittavaksi.
Uunissa paahdetut valkosipuli-kaaliviipaleet (4-6 hlölle)
- 1-1½ kg keräkaalia
- ½ prk Pirkka rapea valkosipuli chili-seesamiöljyssä
- 1 tl suolaa
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- (pinnalle juustoraastetta)
Maistuvalla rapealla valkosipulilla maustetut kaaliviipaleet on helppo valmistaa
Leikkaa kaalikerä noin ½-1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Laita kaaliviipaleet uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele viipaleiden päälle suolaa ja mustapippuria. Lisää noin teelusikallinen rapeaa valkosipulitahnaa per yksi kaaliviipale.
Voit lisätä halutessasi hieman juustoraastetta kaaliviipaleiden päälle. Paahda kaaliviipaleita uunissa 200°C noin 20-30 minuuttia, kunnes kaali on kypsää ja kauniin väristä.
Viinilasillinen
Alma Portuguesa 1l muovipullo, Portugali. Alkon nro 491308. Hinta 13,49€.
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, boysenmarjainen, kirsikkainen, herukkainen, kevyen mausteinen.
Chavin Bordeaux Rouge 1l kartonkitölkki, Ranska. Alkon nro 443258. Hinta 13,59€.
Täyteläinen, tanniininen, kirsikkainen, mustaherukkainen, boysenmarjainen, kaakaoinen, mausteinen.
Les Celliers de Vétroz Pinot Noir, Sveitsi. Alkon nro 473587. Hinta 18,69€.
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, karpaloinen, punamarjainen, luumuinen, mausteinen.
Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja