Todella helppo lisuke valmistuu nopeasti viinirypäleistä ja kirsikkatomaateista. Ne kypsentyvät uunissa ihanan makeiksi. Paahdetut viinirypäleet ja tomaatit sopivat kalan, kanan, lihan ja juustojen kera nautittavaksi.
Uunissa paahdetut viinirypäleet ja tomaatit (4 hlölle)
- 250 g viinirypäleitä (vaaleita tai tummia)
- 250 g kirsikkatomaatteja
- 1 tl Maldon-suolaa
- 3 rkl granaattiomena balsamicokastiketta
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- kourallinen mintun tai basilikan lehtiä
Uunissa paahdetut viinirypäleet ja kirsikkatomaatit ovat herkullinen lisuke
Huuhtele viinirypäleet ja kirsikkatomaatit sekä laita ne uunivuokaan. Mausta rypäleet rouhitulla mustapippurilla, suolalla ja balsamicokastikeella. Paahda viinirypäleitä uunissa 200°C 15 minuuttia. Viimeistele paistos tuoreilla mintun tai basilikan lehdillä.
Voit nauttia paahdetut viinirypäleet ja kirsikkatomaatit joko kuumana tai kylmänä. Itse pidän niistä erityisesti kylmänä.
Viinilasillinen
KWV Classic Collection Chardonnay, Etelä-Afrikka. Alkon nro 007835. Hinta 11,49€
Kuiva, hapokas, sitruksinen, hunajameloninen, kevyen ananaksinen, hennon mausteinen.
Bestheim Pinot Gris Premium Réserve, Ranska. Alkon nro 909317. Hinta 13,99€.
Kuiva, keskihapokas, omenainen, sitruksinen, persikkainen, hennon mausteinen.
Kaufmann Hattenheim Riesling trocken, Saksa. Alkon nro 594787. Hinta 15,99€.
Kuiva, hapokas, keltaluumuinen, omenainen, klementiininen, miellyttävän mineraalinen.
Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja