Kalaruoka Reseptit Yleinen

Välimeren lohimureke

4.9/5 - (44 votes)

Mehevä Välimeren lohimureke kätkee sisäänsä aurinkokuivattujen tomaattien ja suolaisen fetan maut, jotka vie ajatukset suoraan etelän makumatkalle. Tämä helppo, mutta näyttävä mureke hurmaa niin arkena kuin viikonlopun herkkuhetkissä. Lohimureke sopii yhteen monen lisukkeen kanssa – itse rakastan nauttia sen kaalipihvien kera.

Välimeren maistuva lohimureke (6-8 hlölle)

Välimeren mauilla täytetty lohimureke on herkkuruokaa

Poista lohifileestä nahka ja ruohot. Kuutiot lohi paloiksi ja aja ne aurinkokuivattujen tomaattien kanssa monitoimikoneen leikkurissa hienoksi massaksi. Voit jauhaa lohen myös lihamyllyllä tai käsin.

Lisää sekoituskulhoon kananmunat, tomaattipyree, pippuri, suola ja korppujauhot. Sekoita hyvin ja anna tekeytyä 10 minuuttia. Vaivaa lohimassa joukkoon ja anna murekeseoksen maustua 15 minuuttia.

Voitele pitkulainen leipävuoka. Lisää vuokaan 2/3 lohimureketaikinasta. Painele kostein käsin mureketaikina vuoan reunoille. Lisää keskelle jäävään onkaloon fetapalat. Peitä mureke lopulla mureketaikinalla. Paista mureketta 180°C uunissa 30 minuuttia. Anna murekkeen vetäytyä 10 minuuttia. Kumoa mureke leikkuulaudalle ja leikkaa siitä veitsellä annospaloja.

Viinilasillinen

That’s Neiss Pinot Noir Rosé Trocken, Saksa. Alkon nro 419677. Hinta 15,49€.
Kuiva, hapokas, punaherukkainen, mansikkainen, hennon sitruksinen.

Laroche Chardonnay L, Ranska. Alkon nro 007293. hinta 12,88€.
Kuiva, keskihapokas, sitruksinen, hunajameloninen, päärynäinen, kukkainen.

Cono Sur 20 Barrels Pinot Noir, Chile. Alkon nro 405567. Hinta 21,98€.
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, karhunvatukkainen, vadelmainen, karpaloinen, kevätkukkainen.

Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja