Juhlat Nopeat ja helpot Reseptit Yleinen

Aromipajan jaloviinasinappi

4.9/5 - (38 votes)

Sinappi keitetään aina keltuaisista, ei kokonaisista munista, opasti mummoni aikoinaan minua. Aromipajan makean ja tulisen sinapin maustaa jaloviina. Sinappi sopii loistavasti joulukinkun kanssa nautittavaksi, mutta kokeile sitä myös graavilohen kera!

Aromipajan jaloviinasinappi (3½ dl)

Sekoita paksupohjaisessa kattilassa sinappijauhe ja sokeri. Sekoita joukkoon kerma, kananmunan keltuaiset ja porkkanamehu.

Kuumenna sinappiseosta koko ajan vispilällä pohjasta sekoittaen, kunnes seos kiehahtaa ja saostuu. Varo polttamasta pohjaan!

Lisää sinappiin sherryviinietikka ja jaloviina. Kaada sinappi säilytyspurkkeihin ja anna maun tasaantua jääkaapissa päivä tai kaksi.

Nautitaan mieluiten joulukinkun kera!