Välimeren rustiikkinen feta-kesäkurpitsapiirakka hurmaa mehevyydellään. Piirakan pohja valmistuu nopeasti ja helposti viidessä minuutissa. Pohja täytetään feta-jogurttikastikkeella, jonka päälle ladotaan kesäkurpitsaviipaleita ja punasipulia.

Välimeren rustiikkinen feta-kesäkurpitsapiirakka (noin 8 hlölle)
Pohja
- 4½ dl vehnäjauhoja
- 1½ dl vettä
- ½ dl oliiviöljyä
- 1 tl suolaa
Täyte
- 700 g kesäkurpitsaa
- 3-4 tl suolaa kesäkurpitsoiden ”itkettämiseen”
- 1 kpl punasipuli
- 300 g kreikkalaista jogurttia
- 1 dl tuoretta silputta oreganoa
- ½ tl suolaa
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- 150 g fetaa
- 1 kpl kanamuna
Rustiikkinen Välimeren feta-kesäkurpitsapiirakka on mehevää
Valmista taikina yleiskoneella tai käsin. Laita sekoituskulhoon vehnäjauhot, kylmä vesi, oliiviöljy ja suola. Sekoita nopeasti kiinteäksi palloksi. Lisää tarvittaessa hieman jauhoja. Kauli taikina leivinpaperin päälle uunipellin kokoiseksi ohueksi soikioksi.
Pese kesäkurpitsat hyvin. Niitä ei tarvitse kuoria. Leikkaa kesäkurpitsat mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Asettele viipaleet voipaperin päälle hieman limittäin ja ripottele niiden päälle suolaa. Anna viipaleiden levätä puoli tuntia, jolloin niistä irtoaa ylimääräinen neste. Painele kesäkurpitsaviipaleet kuiviksi talouspaperilla.
Leikkaa myös punasipuli ohuiksi viipaleiksi.
Sekoita kulhossa jogurtti, silputtu oregano, ½ tl suolaa, mustapippuri ja hyvin murennettu feta.
Levitä feta-jogurttijuustokastike piirakkataikinan päälle. Jätä muutama sentti reunoilta tyhjäksi. Lado jogurttikastikkeen päälle kesäkurpitsaviipaleet ja punasipuli. Käännä piirakan reunat täytteen päälle. Voitele reunat kananmunalla. Paista kesäkurpitsapiirakkaa uunissa 200°C noin 40-45 minuuttia, kunnes piirakka on kypsä ja kauniin värinen. Anna piirakan vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Viinilasillinen
Campo Viejo Cava Brut Reserva, Espanja. Alkon nro 538677. Hinta 13,49€.
Erittäin kuiva, keskihapokas, hedelmäinen, maanläheisen mineraalinen.
Bestheim Pinot Gris Premium Reserve, Ranska. Alkon nro 909317, Hinta 13,98€.
Kuiva, keskihapokas, aprikoosinen, omenainen, kevyen sitruksinen, hienon mausteinen.
Mud House Sauvignon Blanc, Uusi-Seelanti. Alkon nro 569227. Hinta 16,99€.
Kuiva, hapokas, greippinen, trooppisen hedelmäinen, herukkainen, hennon mineraalinen.
Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja
