Lapin Lumous kylmäsavulohitartarista valmistuu herkullinen välipalarieska. Leivän päälle lisätään herkullisia paahdettuja viinirypäleitä, jotka valmistuvat uunissa 15 minuutissa. Paahdetut viinirypäleet ovat täyteläisen makuinen lisäke.
Kylmäsavulohitartar rieska ja paahdettuja viinirypäleitä (4 hlölle)
- 1 prk Lapin Lumous kylmäsavulohitartaria
- 1 rasia tummia viinirypäleitä
- 4 kpl kaura rieskapaloja
- 1 rs Mimis rucolanversoja
- 1 dl mantelirouhetta
Kylmäsavulohirieskat valmistuvat nopeasti
Huuhtele viinirypäleet ja laita ne uunivuokaan. Mausta rypäleet rouhitulla mustapippurilla ja suolalla. Paahda viinirypäleitä uunissa 200°C 15 minuuttia.
Leivät Lapin Lumous kylmäsavulohitartar rieskapalojen päälle. Lisää päälle rucolanversot. Asettele paahdettuja viinirypäleitä leipien päälle. Viimeistele rieskapalat mantelirouheella.
Viinilasillinen
KWV Classic Collection Chardonnay, Etelä-Afrikka. Alkon nro 007835. Hinta 11,49€
Kuiva, hapokas, sitruksinen, hunajameloninen, kevyen ananaksinen, hennon mausteinen.
Bestheim Pinot Gris Premium Réserve, Ranska. Alkon nro 909317. Hinta 13,99€.
Kuiva, keskihapokas, omenainen, sitruksinen, persikkainen, hennon mausteinen.
Kaufmann Hattenheim Riesling trocken, Saksa. Alkon nro 594787. Hinta 15,99€.
Kuiva, hapokas, keltaluumuinen, omenainen, klementiininen, miellyttävän mineraalinen.
Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja