Kesä-syksy on sienien aikaa. Kantarellit ovat monen mielestä parhaita ruokasieniämme. Puhdistuksen jälkeen ne ovat valmiita käytettäväksi heti. Parhaimmillaan nämä sienet ovat tuoreeltaan, heti poimimisen jälkeen. Helpon ja herkullisen amuse bouchen saat ruisnapeista, tuorejuustosta, aurinkokuivatusta tomaatista ja kantarelleista. Ne sopivat vaikkapa kuohuviiniaperitiivin kanssa tarjoiltavaksi.
Kantarelleja, aurinkokuivatulla tomaatilla maustettua tuorejuustoa ja ruisnappeja
- Ruisnappeja
- 1 l kantarelleja
- 1 kpl pieni sipuli
- 1 dl tuoretta persiljasilppua
- 70 g porsaan savukylkeä
- 1 prk mascarponejuustoa
- 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
Kantarelliruisnapit sopivat illanistujaisiin
Puhdista ja hienonna kantarellit ja pieni sipuli. Leikkaa myös savukylki pieniksi kuutioiksi. Paista savukylkikuutiot rapeiksi paistinpannulla miedolla lämmöllä. Lisää kantarellit, sipulikuutiot ja persiljasilppu sekä paista seos kypsäksi.
Valuta ja pieni aurinkokuitatut tomaatit. Lisää ne mascarponejuustoon ja sekoita.
Lisää ruisnappejen päälle aurinkokuivatulla tomaatilla maustettua mascarponejuustoa ja kantarelliseosta. Koristele ruisnapit persiljalla.
Viinilasillinen
Pongrácz Méthode Cap Classique Rosé Brut, Etelä-Afrikka. Alkon nro 520977. Hinta 17,98€.
Erittäin kuiva, hapokas, sitruksinen, vadelmainen, herukkainen, upean paahteinen.
Chavin Coteaux d’Aix en Provence Rosé Organic, Ranska. Alkon nro 413357. hinta 15,99€.
Kuiva, hapokas, mansikkainen, hennon karpaloinen, vadelmainen, punaherukkainen, kevyen yrttinen.
Bestheim Pinot Gris Premium Reserve, Ranska. Alkon nro 909317, Hinta 12,98€.
Vaaleanviherkeltainen, kuiva, hapokas, hedelmäinen, aprikoosinen, hunajainen.
Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja