Juhlat Kasvisruoka Nopeat ja helpot Reseptit Yleinen

Kantarelliruisnapit

4.9/5 - (43 votes)

Kesä-syksy on sienien aikaa. Kantarellit ovat monen mielestä parhaita ruokasieniämme. Puhdistuksen jälkeen ne ovat valmiita käytettäväksi heti. Parhaimmillaan nämä sienet ovat tuoreeltaan, heti poimimisen jälkeen. Helpon ja herkullisen amuse bouchen saat ruisnapeista, tuorejuustosta, aurinkokuivatusta tomaatista ja kantarelleista. Ne sopivat vaikkapa kuohuviiniaperitiivin kanssa tarjoiltavaksi.

Kantarelliruisnapit_1

Kantarelleja, aurinkokuivatulla tomaatilla maustettua tuorejuustoa ja ruisnappeja

  • Ruisnappeja
  • 1 l kantarelleja
  • 1 kpl pieni sipuli
  • 1 dl tuoretta persiljasilppua
  • 70 g porsaan savukylkeä
  • 1 prk mascarponejuustoa
  • 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja

Kantarelliruisnapit sopivat illanistujaisiin

Puhdista ja hienonna kantarellit ja pieni sipuli. Leikkaa myös savukylki pieniksi kuutioiksi. Paista savukylkikuutiot rapeiksi paistinpannulla miedolla lämmöllä. Lisää kantarellit, sipulikuutiot ja persiljasilppu sekä paista seos kypsäksi.

Valuta ja pieni aurinkokuitatut tomaatit. Lisää ne mascarponejuustoon ja sekoita.

Lisää ruisnappejen päälle aurinkokuivatulla tomaatilla maustettua mascarponejuustoa ja kantarelliseosta. Koristele ruisnapit persiljalla.

Kantarelliruisnapit_3

Viinilasillinen

Pongrácz Méthode Cap Classique Rosé Brut, Etelä-Afrikka. Alkon nro 520977. Hinta 17,98€.
Erittäin kuiva, hapokas, sitruksinen, vadelmainen, herukkainen, upean paahteinen.

Chavin Coteaux d’Aix en Provence Rosé Organic, Ranska. Alkon nro 413357. hinta 15,99€.
Kuiva, hapokas, mansikkainen, hennon karpaloinen, vadelmainen, punaherukkainen, kevyen yrttinen.

Bestheim Pinot Gris Premium Reserve, Ranska. Alkon nro 909317, Hinta 12,98€.
Vaaleanviherkeltainen, kuiva, hapokas, hedelmäinen, aprikoosinen, hunajainen.

Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja

Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätiedot

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close