Paljastan sinulle yhden helpoimman ja nopeimman graavilohileipäreseptini. Sen valmistamiseen menee aikaa ainoastaan 5 minuuttia. Limegraavilohileipä sopii tarjoiltavaksi alkupalana tai viinilasin kera vieraiden kanssa.
Aromipajan limegraavilohileipä (4 hlölle)
- 4 viipaletta Fazer Artesaanipaahto Jyväisä
- 1 prk (200g) Hyvä Apaja jäämerensalaatti
- 100 g graavilohta
- ½ kpl lime
- 1 rs Mimis rucolanverso
- voita leipien voiteluun
Aromipajan limegraavilohileipä valmistuu viidessä minuutissa
Pese lime hyvin kuuman veden alla ja kuivaa se. Raasta puolikkaan limen kuori ja puserra sen jälkeen limen mehu. Erottele graavilohisiivut erikseen lautaselle ja mausta ne limen kuorella ja mehulla. Anna limegraavilohen maustua muutama minuutti.
Paahda paahtoleivät kauniin värisiksi. Voitele leivät kevyesti voilla. Lisää leipäviipaleiden päälle runsaasti rucolanversoja. Nostele jäämerensalaatti tasaisesti leipien päälle. Asettele limagraavilohi kauniisti leipien päälle ja viimeistele muutamalla rucolanversolla.
Viinilasillinen
Cono Sur Single Vineyard Block 23 Riesling, Chile. Alkon nro 578227. Hinta 14,98€.
Kuiva, hapokas, limettinen, omenainen, päärynäinen, mineraalinen, petrolinen.
Les Fumées Blanches Organic Sauvignon Blanc, Ranska. Alkon nro 506137. Hinta 13,49€.
Kuiva, hapokas, sitruunainen, omenainen, valkoherukkainen, yrttinen.
Mayu Rose, Chile. Alkon nro 928197. Hinta 12,90€.
Kuiva, hapokas, mansikkainen, punaherukkainen, sitruksinen, hennon mausteinen.
Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja