Raikas herkkuannos valmistuu nopeasti ja helposti tomaateista, graavilohesta ja piparjuurikreemistä. Voit valmistaa annoksen näyttävästi isolle tarjoiluvadille tai tarjoilla yksittäisinä annoksina. Tätä annosta on mahdoton vastustaa!

Tomaatti-graavilohisalaatti (4 hlölle)
- 200 g Kala-Lapin graavikirjolohisiivu
- 8-10 kpl tomaatteja
- 1 prk (200 g) crème fraiche / ranskankermaa
- 3 tl piparjuuritahnaa
- ½ dl oliiviöljyä
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- 1 dl rucolanversoja
Raikas herkkuannos valmistuu tomaateista, graavilohesta ja piparjuurikreemistä
Kaada ranskankerma pieneen kulhoon ja sekoita piparjuuritahna sen joukkoon. Anna kreemin maustua jääkaapissa puolisen tuntia.
Pese tomaatit ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi.
Asettele lautasen pohjalle tomaattiviipaleita. Mausta tomaatit mustapippurilla ja oliiviöljyllä. Asettele tomaattien päälle graavilohta. Pursota piparjuurikreemi annoksen päälle. Viimeistele annokset rucolanversoilla.

Viinilasillinen
Mud House Sauvignon Blanc Rosé, Uusi-Seelanti. Alkon nro 940957. Hinta 15,99€.
Kuiva, hapokas, vadelmainen, mustaherukkainen, hennon herukanlehtinen.
Gentil Hugel, Ranska. Alkon nro 007483. Hinta 15,99€.
Kuiva, hapokas, miellyttävän yrttinen, sitruksinen, päärynäinen, mineraalinen.
Mud House Sauvignon Blanc, Uusi-Seelanti. Alkon nro 569227. Hinta 16,99€.
Kuiva, hapokas, greippinen, trooppisen hedelmäinen, herukkainen, hennon mineraalinen.
Teksti ja valokuvat: Aromipaja / Mikko Niemi
