Viikonloppuna hyvän ruoan ja viinin ystäviä hemmotellaan Helsingissä. Messukeskuksessa on parasta aikaa käynnissä Viini, Ruoka & Hyvä Elämä -messut (25.-28.10.2012). Messut on loistava tilaisuus oppia paljon uutta maistelemalla viinejä ympäri maailmaa.
Aromipaja suosittelee maistelemaan seuraavat viinit messuilla.
1865 Single Vineyard Cabernet Sauvignon, Chile. Alkon nro 493547. Hinta 19,78€.
Erittäin täyteläinen, napakan tanniininen, tamminen, punamarjainen, yrttinen, mausteinen.
Vuonna 1997 markkinoille tuotu 1865-viinisarja kunnioittaa nimellään viinitalon lähes 150 vuoden historiaa ja Chilen eri viininviljelyalueiden erityispiirteitä. Aurinkoisessa Maipon laaksossa kypsyneistä cabernet sauvignon -rypäleistä valmistettu runsaan hedelmäinen punaviini tuo kaivattua lämpöä tummuviin iltoihin.
Rypäleet 1865 Single Vineyard Cabernet Sauvignon -viiniin poimitaan käsin Alto Maipo Valleyn viinitarhalta ja käymisen jälkeen viinin annetaan kypsyä vuoden ajan ranskalaisissa tammitynnyreissä. Kellarikypsytys tuo tummaan punaviiniin kaivattua pehmeyttä ja kevyen paahteisen aromin. Viinin tunnistaa rypälelajikkeelle tyypillisistä puna- ja mustaherukan aromeista, joiden takaa paljastuu kahvin, tumman suklaan ja setripuun vivahteita. Täyteläisen punaviinin tanniinit tuntuvat suussa silkkisiltä ja runsas hedelmäisyys maistuu pitkässä jälkimaussa. 1865 Single Vineyard Cabernet Sauvignon -viiniä kannattaa maistaa esimerkiksi grillissä kypsyneen välikyljyksen ja maustevoin tai voimakkaiden juustojen seurassa.
Santa Helena Selección Gran Reserva Sauvignon Blanc, Chile. Alkon tilausvalikoima 950247. Hinta 9,99€.
Kuiva, hapokas, raikkaan hedelmäinen, sitruksinen, viheryrttinen.
Rypäleiden alkuperä on Paradones Estate, joka sijaitsee Colchagua Coast Valleyssa. Viinitarhat ovat vain yhdeksän kilometrin päässä Tyynestä valtamerestä. Rypäleet on poimittu käsin maaliskuun lopulla ja se on käytetty terästankeissa.
Viinin maku on erittäin moniulotteinen ja intensiivinen. Viinin täyteläisyys, tasapainoisuus ja miellyttävä pituus tekevät siitä erinomaisen kumppanin vaalealle lihalle, kalalle ja äyriäisille. Viini on parhaimmillaan tarjoiltuna 10 asteisena.
Hyvää viinintäyteistä viikonloppua toivottaa,
Mikko