Juhlat Kasvisruoka Liharuoka Nopeat ja helpot Reseptit Yleinen

Pizza bianca eli valkoinen pizza

4.8/5 - (65 votes)

Kun unohdetaan tomaattikastike, ei se kuulosta perinteiseltä pizzalta. Erinomaisen pizzan voi ehdottomasti valmistaa myös toisin, valkoisena. Pohjan päälle levitettävä maistuva kreemi tehdään basilikasta, mausteista ja crème fraîchesta. Täytteet ovat makumieltymyksiä, mutta ne kannattaa valita korkeatasoisista ruokatuotteista.

Gourmet pizza bianco

Pizza bianca – valkoinen pizza (3-5 pizzaa)

Taikina

  •  2,5 dl vettä
  • 4 dl durum-vehnäjauhoja
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 2 kpl kananmunan keltuaista
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria

Lisää kulhoon vesi, kananmunan keltuaiset, suola, sokeri ja jauhot. Vaivaa taikinaa huolellisesti ainakin 10 minuuttia. Kun taikina on sileää ja kimmoisaa, muotoile se limpuksi ja jätä se lepäämään leivinliinan alle tunniksi. Vaivaa taikinaa vielä lepäämisen jälkeen 10 minuuttia ja lisää tarvittaessa jauhoja. Jaa taikina viiteen osaan ja pyörittele osat ohuen ohuiksi pohjiksi. Käytä apuna jauhoja ja tarvittaessa kaulinta.

PizzaGourmet_3

Crème fraîche -kastike

  • 2 prk crème fraîche
  • 1 rku tuore basilika
  • 1 tl sormisuolaa
  • 2 tl sokeria
  • vasta rouhittua mustapippuria
  • tilkka oliiviöljyä (tai pari tilkkaa)

Silppua basilika hienoksi silpuksi ja sekoita se mausteiden kanssa crème fraîchen sekaan. Anna seoksen maustua vähintään puoli tuntia. Seos levitetään pizzan päälle.

Gourmetpizzan täytteet

Käytä laadukkaita tuotteita ja muista laittaa täytteitä kohtuullinen määrä. Pizza paistetaan mahdollisimman kuumassa uunissa mieluiten pizzakiven päällä. Paistoaika uunin lämpötilasta riippuen on noin 1-7 minuuttia.

  • 15 kpl tuoreita parsoja keitettynä (halkaistuna kahtia)
  • 5 kpl tuoreita viikunoita paloina
PizzaGourmet_2
  • 500g parmesan-emmental -juustoraastetta, joka levitetään pizzan päälle ennen paistamista.
  • 120 g ilmakuivattua Jamon Iberico Bellota –kinkkua
  • 1 rs tuoretta rucolaa (nostellaan ”nyrkillinen” valmiin pizzan päälle)
  • ½ tl tryffeliöljyä / pizza (ripotellaan päälle)

HUOM!!! Laita Jamon Iberico Bellota pizzan päälle vasta paistamisen jälkeen!

PizzaGourmet_1

Viinilasillinen

Hewitson Baby Bush Mourvèdre, Australia. Alkon nro 448047. Hinta 16,99€.
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, kirsikkainen, karhunvatukkainen, karpaloinen, hennon pippurinen.

Neiss Scheurebe, Saksa. Alkon nro 540787. Hinta 14,98€.
Kuiva, hapokas, greippinen, sitruksinen, päärynäinen, aprikoosinen.

Gisselbrecht Riesling Organic, Ranska. Alkon nro 544397. Hinta 13,49€.
Kuiva, hapokas, persikkainen, ananaksinen, sitruunainen, kukkainen.

Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja

Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätiedot

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close