Kasvisruoka Nelkytplusblogit Nopeat ja helpot Reseptit Yleinen

Sienipeston valmistus on helppoa

4.7/5 - (26 votes)

Paras sienipesto valmistuu tuoreista sienistä. Voit käyttää suppilovahveroita, kantarelleja tai tatteja. Oma suosikkini on suppispesto. Pestoa voit käyttää leipien päällä, pastassa tai risotossa.

Aromipajan sienipestoleivät (6 hlölle)

  • 6 dl suppilovahveroita, kantarelleja tai tatteja
  • 1 rkl valkosipulitahnaa chili-seesamiöljyssä
  • 1 dl pinjansiemeniä
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 1 rkl sitruunanmehua
  • 1 dl tuoretta basilikaa
  • 1 dl parmesaaniraastetta
  • ½ tl suolaa
  • 6 siivua mieleistäsi leipää

Voit valmistaa peston tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella

Paista pienittyjä ja puhdistettuja sieniä kuumalla (kuivalla) pannulla noin 5-10 minuuttia, kunnes niiden neste on haihtunut.

Mittaa kaikki peston ainekset tehosekoittimeen ja aja sileäksi. Voit myös soseutaa peston sauvasekoittimella. Anna peston maustua vähintään puoli tuntia, jotta maut tasaantuvat. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.

Paahda leipäviipaleet ja lisää sienipestoa niiden päälle. Koristele esimerkiksi basilikanlehdillä, tomaatilla ja pähkinöillä/siemenillä.

Viinilasillinen

2u Duas Uvas, Portugali. Alkon nro 911727. Hinta 8,68€.
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, mustaherukkainen, karpaloinen, paahteinen, mausteinen.

Cono Sur 20 Barrels Pinot Noir, Chile. Alkon nro 405567. Ginta 19,99€.
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, karhunvatukkainen, vadelmainen, karpaloinen, kevätkukkainen.

Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja

Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätiedot

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close