Paras sienipesto valmistuu tuoreista sienistä. Voit käyttää suppilovahveroita, kantarelleja tai tatteja. Oma suosikkini on suppispesto. Pestoa voit käyttää leipien päällä, pastassa tai risotossa.

Aromipajan sienipestoleivät (6 hlölle)
- 6 dl suppilovahveroita, kantarelleja tai tatteja
- 1 rkl valkosipulitahnaa chili-seesamiöljyssä
- 1 dl pinjansiemeniä
- 1/2 dl oliiviöljyä
- 1 rkl sitruunanmehua
- 1 dl tuoretta basilikaa
- 1 dl parmesaaniraastetta
- ½ tl suolaa
- 6 siivua mieleistäsi leipää
Voit valmistaa peston tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella
Paista pienittyjä ja puhdistettuja sieniä kuumalla (kuivalla) pannulla noin 5-10 minuuttia, kunnes niiden neste on haihtunut.
Mittaa kaikki peston ainekset tehosekoittimeen ja aja sileäksi. Voit myös soseutaa peston sauvasekoittimella. Anna peston maustua vähintään puoli tuntia, jotta maut tasaantuvat. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.
Paahda leipäviipaleet ja lisää sienipestoa niiden päälle. Koristele esimerkiksi basilikanlehdillä, tomaatilla ja pähkinöillä/siemenillä.

Viinilasillinen
2u Duas Uvas, Portugali. Alkon nro 911727. Hinta 8,68€.
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, mustaherukkainen, karpaloinen, paahteinen, mausteinen.
Cono Sur 20 Barrels Pinot Noir, Chile. Alkon nro 405567. Ginta 19,99€.
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, karhunvatukkainen, vadelmainen, karpaloinen, kevätkukkainen.
Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja