Tartarpihvi on raakana ilman kypsennystä syötävää lihaa. Todellinen tartar-rakastajan unelma on voileipäkakkumalliin valmistettu näyttävä herkku. Kerrosten väliin tulee tartarlihan lisäksi dijon-suolakurkkumajoneesia. Tätä on vaikea vastustaa!

Tartar-voileipäkakku (4 hlölle)
- 400 g naudan ulkofileetä tai sisäpaistia
- 3 rkl worcesterkastiketta
- 1 tl Dijon-sinappia
- 1 tl tabascoa
- 1 tl vastarouhittua mustapippuria
- 1 tl suolaa
- 20 g kapriksia
- Dijon-suolakurkkumajoneesi
- 1 kpl kananmunan keltuainen
- 2½ dl öljyä
- ½ kpl lime
- ½ tl suolaa
- ½ tl valkopippuria
- 4 tl kokojyväsinappia
- 1 kpl suolakurkku
- 12 viipaletta paahtoleipää
Voileipäkakkumalliin valmistettu tartarunelma
Naudan sisä-/ulkofileestä tai paistista syntyy kotona helposti tartar. Puhdista lihasta kalvot ja jänteet. Leikkaa liha erittäin pieniksi kuutioiksi erittäin terävällä veitsellä. Mausta liha worcesterkastikkeella, sinapilla, tabascolla, mustapippurilla, suolalla ja hienonnetuilla kapriksilla.
Herkullinen Dijon-suolakurkkumajoneesi antaa annokselle hienostuneen maun. Majoneesia valmistettaessa on tärkeää, että kaikki aineet ovat huoneenlämpöisiä. Erottele kananmunan keltuainen ja laita se tehosekoittimeen. Lisää sekoittimeen ½ limen mehu, ½ tl valkopippuria, 1 tl suolaa sekä 1 tl sinappia (loput lisätään myöhemmin). Sekoita ainekset nopeasti. Lisää tehosekoittimeen sen käydessä öljy ohuena nauhana. Majoneesin tulee olla koostumukseltaan paksuhkoa. Lisää valmiiseen majoneesiin loput kokojyväsinapista sekä pineksi kuutioiksi leikattu suolakurkku. Anna majoneesin tekeytyä jääkaapissa tunnin ajan.
Paahda paahtoleivät. Kokoa annokset asettelemalla paahtoleipäsiivu lautasen pohjalle. Lusikoi sen päälle tartaria. Lisää tartarin päälle majoneesia. Toista kerroksia haluamasi määrä.

Viinilasillinen
Sette Vigne 7, Italia. Alkon nro 923907. Hinta 16,99€.
Täyteläinen, tanniininen, marjainen, mausteinen, tamminen.
Hewitson Baby Bush Mourvèdre, Australia. Alkon nro 448047. Hinta 17,99€.
Täyteläinen, keskitanniininen, boysenmarjainen, mausteinen, yrttinen.
Esporão Reserva, Portugali. Alkon nro 470667. Hinta 25,50€.
Täyteläinen, tanniininen, hapokas, metsämarjainen, mausteisen lämmin, hienostuneen tamminen.
Kuvat ja tekstit: Mikko Niemi / Aromipaja