Juhlat Kalaruoka Nopeat ja helpot Reseptit Yleinen

Savulohitahnalla täytetyt paahdetut paprikat

4.9/5 - (30 votes)

Savulohitahna sopii loistavasti uunissa paahdettujen suippopaprikoiden täytteeksi. Aikaa tämän alku- tai välipalan tekemiseen kuluu kokonaisuudessaan puoli tuntia. Annos viimeistellään maistuvilla pekaanipähkinöillä.

Savulohitahnalla täytetyt suippopaprikat maistuvat herkulliselta

Halkaise suippopaprikat ja poista puolikkaista siemenkodat. Levitä pullasudilla paprikapuolikkaiden pintaan oliiviöljyä. Mausta paprikat ripauksella suolaa. Laita paprikat uunipellille ja paahda niitä uunissa 225°C 15-20 minuuttia. Anna paprikoiden jäätyä hieman ennen täyttämistä.

Laita kulhoon lämminsavulohitartar, ranskankerma, sitruunan mehu ja mustapippuri. Sekoita savulohitahna tasaiseksi.

Täytä paprikat savulohitahnalla ja viimeistele annokset pekaanipähkinöillä

Chavin Coteaux d’Aix en Provence Rosé Organic, Ranska. Alkon nro 413357. Hinta 15,98€.
Kuiva, hapokas, mansikkainen, hennon karpaloinen, vadelmainen, punaherukkainen, kevyen yrttinen.

Wolfberger W(2), Ranska. Alkon nro 576947. Hinta 16,20€.
Kuiva, hapokas, sitruksinen, persikkainen, päärynäinen, kukkainen, mineraalinen.

Jean-Baptiste Adam Pinot Gris Réserve, Ranska. Alko nro 509877. Hinta 16,68€.
Kuiva, hapokas, sitruksinen, aprikoosinen, keltaluumuinen, sitruksinen, miellyttävän mausteinen.

Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja