Savulohitahna sopii loistavasti uunissa paahdettujen suippopaprikoiden täytteeksi. Aikaa tämän alku- tai välipalan tekemiseen kuluu kokonaisuudessaan puoli tuntia. Annos viimeistellään maistuvilla pekaanipähkinöillä.

Helppotekoiset savulohitahnalla täytetyt paprikat (4 hlölle)
- 6 kpl suippopaprikoita
- tilkka oliiviöljyä
- 1 rs (140g) Kala-Lapin Legenda lämminsavulohitartaria
- 4 rkl ranskankermaa
- 1 rkl sitruunan mehua
- ½ tl rouhittua mustapippuria
- 1 dl pekaanipähkinöitä
- suolaa
Savulohitahnalla täytetyt suippopaprikat maistuvat herkulliselta
Halkaise suippopaprikat ja poista puolikkaista siemenkodat. Levitä pullasudilla paprikapuolikkaiden pintaan oliiviöljyä. Mausta paprikat ripauksella suolaa. Laita paprikat uunipellille ja paahda niitä uunissa 225°C 15-20 minuuttia. Anna paprikoiden jäätyä hieman ennen täyttämistä.
Laita kulhoon lämminsavulohitartar, ranskankerma, sitruunan mehu ja mustapippuri. Sekoita savulohitahna tasaiseksi.
Täytä paprikat savulohitahnalla ja viimeistele annokset pekaanipähkinöillä

Viinilasillinen
Chavin Coteaux d’Aix en Provence Rosé Organic, Ranska. Alkon nro 413357. Hinta 15,98€.
Kuiva, hapokas, mansikkainen, hennon karpaloinen, vadelmainen, punaherukkainen, kevyen yrttinen.
Wolfberger W(2), Ranska. Alkon nro 576947. Hinta 16,20€.
Kuiva, hapokas, sitruksinen, persikkainen, päärynäinen, kukkainen, mineraalinen.
Jean-Baptiste Adam Pinot Gris Réserve, Ranska. Alko nro 509877. Hinta 16,68€.
Kuiva, hapokas, sitruksinen, aprikoosinen, keltaluumuinen, sitruksinen, miellyttävän mausteinen.
Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja