Kalaruoka Nopeat ja helpot Reseptit Yleinen

Savulohi-makaronilaatikko

4.9/5 - (100 votes)

Helppotekoinen tomaattipohjainen savulohi-makaronilaatikko on arjen pelastus. Siihen lisätään runsaasti cheddaria tuomaan makua. Mehevä makaronilaatikko maistuu koko perheelle ja sitä voi tehdä kerralla vaikka tupla-annoksen.

Savulohi-makaronilaatikko maustetaan cheddarilla (4-6 hlölle)

Mehevä savulohi-makaronilaatikko on arjen pelastaja

Kuori ja pilko sipulit pieniksi kuutioiksi. Pese kesäkurpitsa hyvin ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Kuullota sipuli- ja kesäkurpitsakuutioita padassa öljyssä 5-10 minuuttia. Lisää pataan tomaattimurska, aurinkokuivatut tomaatit, valkoviinietikka, kanafondi ja mustapippuri. Anna kastikkeen kiehua 30 minuuttia välillä hämmentäen. Lisää kastikkeen joukkoon murustettu savulohi ja raastettu cheddar (jätä osa juustosta laatikon päälle). Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.

Keitä makaronit kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta makaronit. Lisää makaronit kastikkeen joukkoon pataan ja sekoita hyvin. Lisää laatikon päälle juustoraastetta.

Kypsennä laatikkoa uunissa +180°C noin 40 minuuttia, kunnes sen pinta on kauniin värinen.

Viinilasillinen

Castillo de Molina Pinot Noir Gran Reserva, Chile. Alkon nro 455377. Hinta 12,99€.
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, kirsikkainen, karpaloinen, mausteinen, hennon yrttinen.

Chavin Cabernet Sauvignon, Ranska. Alkon nro 463337. Hinta 10,98€.
Täyteläinen, keskitanniininen, herukkainen, luumuinen, vadelmainen, kukkainen.

Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja