Paras kasvislasagne

13.9.2013

Paras kasvislasagne
32 arviota - 4.7

Suosittuja ja aromaattisia herkkuruokia on helppo keventää korvaamalla ainekset juureksilla ja vihanneksilla. Aurinkoisen ja lämpimän kesän jäljiltä kasvikset ovat nyt parhaimmillaan! Terveydellisten vaikutusten lisäksi saatat yllättyä kasvislasagnen herkullisesta mausta.

Kasvislasagne_1

Herkullinen kasvislasagne (6-8 hlölle)

Täytekastike

  • 1 rs kirsikkatomaatteja
  • 3 kpl porkkanoita
  • 1 kpl punasipuli
  • 1 kpl kesäkurpitsa
  • 100 g juuriselleriä
  • 150 g palsternakkaa
  • 3 kpl valkosipulinkynsiä
  • 1 rku basilikaa
  • 3 rkl hunajaa
  • 2 dl paseerattua tomaattia
  • 1 dl kasvislientä
  • 1 dl valkoviiniä
  • oliiviöljyä paistamiseen
  • hyvälaatuista suolaa
  • mustapippuria

Juustokastike

  • 50 g voita
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 l maitoa
  • 300 g kevyttä emmentalraastetta
  • 100 dl parmesaaniraastetta
  • ripaus viherpippuria
  • ripaus muskottipähkinää
  • 1 pkt lasagnelevyjä

Kuori ja suikaloi porkkanat, punasipulit, valkosipulit, juuriselleri, palsternakka ja kesäkurpitsa. Lisää suikaloidut juurekset ja vihannekset pannulle ja paista niitä kymmenisen minuuttia. Lisää paseerattu tomaatti, kasvisliemi, valkoviini, hunaja ja halkaistut kirsikkatomaatit. Anna kiehua hiljalleen 45 minuuttia. Lisää lopuksi silputtu basilika ja maun mukaan suolaa (3 tl) ja mustapippuria (1 tl).

Sulata voi kattilassa, mutta älä anna sen ruskistua. Lisää jauhot ja sekoita hyvin. Lisää maitoa pienissä erissä koko ajan hämmentäen. Kun koko maito on lisätty anna kastikkeen kiehua pienellä lämmöllä muutama minuutti. Lisää juustoraasteet ja anna juustojen sulaa. Mausta pippurilla ja muskottipähkinällä.

Voitele lasagnevuoka oliiviöljyllä. Laita pohjalle täytekastiketta ja kaada päälle juustokastiketta. Lado päälle kerros lasagnelevyjä. Toista kerroksittain, kunnes päällimmäiseksi jää kerros lasagnelevyjä. Kaada levyjen päälle juustokastikkeen loppu siten, että levyt peittyvät. Paista 200°C uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Nosta lasagne uunista ja anna vetäytyä kymmenisen minuuttia.

Kasvislasagne_2

Viinilasillinen

Kohtuudella nautittuna myös viini on terveystuote, jolla on monia terveyttä parantavia vaikutuksia.

Torres Santa Digna Cabernet Sauvignon Rosé, Chile. Alkon nro 007142. Hinta 9,99€.
Kuiva, hapokas, aromaattisen marjainen, kevyen yrttinen.

Dopff-Irion Pinot Noir Rosé, Ranska. Alkon nro 477197. Hinta 14,06€.
Kuiva, hapokas, herkullisen punamarjainen, hennon mineraalinen.

Gabriel Meffre Alaïs Côtes de Provence, Ranska. Alkon nro 401677. Hinta 12,99€.
Kuiva, hapokas, hedelmäisen aprikoosinen, vienon mausteinen.

Teksti ja kuvat: Mikko Niemi / Aromipaja

Kasvislasagne_3

 

Lue myös:

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Kirjoita kommentti

Edellinen artikkeli:

Seuraava artikkeli: