Rukiinen graavilohipiirakka

10.5.2018

Rukiinen graavilohipiirakka
13 arviota - 4.7

Moderni ruistaikinapohjan päälle valmistettu lohipiirakkaa maistuu varmasti kevään ja kesän juhlavieraille. Piirakka on nopea valmistaa, sillä piirakan päällysaineet eivät tarvitse ollenkaan uunikypsytystä. Wasabilla ja limellä maustettu kreemi, punasipuli ja tomaatti leikkaavat hyvin graavilohen rasvaisuutta. Kokeile jo tänään!

Graavilohipiirakka ruispohjalla (pellillinen n. 10-16 palaa)

Taikina:

  • ½ dl kylmää vettä
  • 3 dl ruisjauhoja
  • 1 dl erikoisvehnäjauhoja
  • ½ tl suolaa
  • 125 g voita

Täytteet:

  • 500 g graavilohi
  • 6 kpl isoja kypsiä tomaatteja
  • 2 kpl punasipuleita
  • 2 prk crème fraîche
  • 4-6 tl wasabitahnaa
  • 2 kpl limen mehu puristettuna
  • 1 rs salaatinversoja

Taikina:
Mittaa jauhot ja suola kulhoon. Lisää jääkaappikylmä voi pieninä kuutioituna joukkoon ja sekoita ainekset murumaiseksi. Lisää seokseen kylmä vesi. Kääri ruistaikina kelmuun ja anna sen levätä vähintään tunnin verran jääkapissa. Tämän jälkeen taikina on helposti kaulittavaa. Kaulitse taikina ohueksi uunipellin kokoiseksi levyksi ja paista sitä uunissa n. 20-25 min 200˚C.

Piirakan päälle:
Sekoita crème fraîchen joukkoon limen mehu ja wasabi. Leikkaa tomaatit ja punasipulit pieniksi kuutioksi. Siivuta graavilohi ohuiksi suikaleiksi. Levitä puolet crème fraîche -seoksesta uunista tulleen hieman viilentyneen piirakkapohjan päälle. Lisää pohjan päälle lohisuikaleet, tomaatti- ja sipulikuutiot, salaatinversot sekä koristele se wasabi-limekreemillä. Leikkaa annospaloiksi ja nauti.

Viinilasillinen

Kesän parhas piirakka nautitaan roseeviinin kera.

Arthur Metz Pinot Noir Rosé, Ranska. Alkon nro 402127. Hinta 14,20.
Kuiva, hapokas, kirsikkainen, karpaloinen, viehättävän kukkainen.

Torres Santa Digna Cabernet Sauvignon Rosé 2011, Chile. Alko nro 007142. Hinta 10,40.
Helakanpunainen, runsaan aromikkaan tuoksuinen ja voimakkaan hedelmäinen, puolikuiva, yrttinen.

Teksti ja valokuvat Mikko Niemi

Lue myös:

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Kirjoita kommentti

Edellinen artikkeli:

Seuraava artikkeli: