Juhlat Kalaruoka Nopeat ja helpot Reseptit Yleinen

Mummon ihana perunapannukakku

4.8/5 - (53 votes)

Mummon perunapannukakku on hyvä vaihtoehto blinille. Rapean perunapannukakun päälle kasattu annos vie kielen mennessään. Pannukakun päälle voi koota mieleisensä ainekset. Oma suosikkini on muikunmäti, joka saa kumppanikseen mädin perinteiset ystävät; smetanan ja punasipulin.

Muikunmati-perunapannukakku_3

Muikunmätiä, smetanaa, punasipulia ja perunapannukakuja (4-6 hlölle)

  • 150 g muikunmätiä
  • 2 dl smetanaa
  • 1 kpl punasipuli
  • 500 g perunoita (jauhoinen)
  • 5 kpl kananmunia
  • 2 dl kuohukermaa
  • ½ dl voita
  • 1½ tl suolaa
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • Voita paistamiseen
  • Rucolaa annoksen koristeluun

Perunapannukakku on hyvä vaihtoehto blinille

Keitä perunat kuorineen kypsäksi, kuori ja survo ne muusiksi. Lisää perunoiden joukkoon vehnäjauhot, kananmunat, kerma, voi ja suola. Sekoita hyvin. Paista taikinasta blinipannulla runsaan voin kanssa voin puolen senttimetrin paksuisia pannukakkuja.

Pilko punasipuli pienen pieniksi kuutioiksi. Asettele hieman jäähtyneen perunapannukakun päälle muikun mätiä, smetanaa ja punasipulia. Koristele annos rucolalla.

Perunapannukakku

Kuohuva viinilasillinen

Laurent-Perrier Brut, Ranska, AC Champagne. Alkon nro 008621. Hinta 59,98€
Erittäin kuiva, hapokas, raikkaan hedelmäinen, sitruksinen, mineraalinen, hienostunut.

Castellblanch Cava seco. Espanja, Do Cava. Alkon nro 008971. Hinta 12,98€
Kuiva, sitruksisen yrttinen, runsaan hedelmäinen.

Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja

Muikunmati-perunapannukakku_1

Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätiedot

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close