
Kun halutaan kokata jotain hienostunutta ja maistuvaa, ei ruoan tarvitse aina olla vaikeatekoinen ja aikaavievä. Tässä reseptissä mäti saa kumppanikseen perinteiset ystävät; smetanan ja punasipulin. Rapean perunapannukakun päälle kasattu annos vie kielen mennessään.
Muikunmätiä, smetanaa, punasipulia ja perunapannukakuja (4 hlölle)
- 200 g muikunmätiä
- 2 dl smetanaa
- 1 kpl punasipuli
- 500 g perunoita (jauhoinen)
- 5 kpl kananmunia
- 2 dl kuohukermaa
- 1/2 dl voita
- 1,5 tl suolaa
- 1 dl vehnäjauhoja
- Voita paistamiseen
- Rucolaa annoksen koristeluun
Keitä perunat kuorineen kypsäksi, kuori ja survo ne muusiksi. Lisää perunoiden joukkoon vehnäjauhot, kananmunat, kerma, voi ja suola. Sekoita hyvin. Paista taikinasta blinipannulla runsaan voin kanssa voin puolen senttimetrin paksuisia pannukakkuja.
Pilko punasipuli pienen pieniksi kuutioiksi. Asettele hieman jäähtyneen perunapannukakun päälle muikun mätiä, smetanaa ja punasipulia. Koristele annos rucolalla.
Kuohuva viinilasillinen
Laurent-Perrier Brut, Ranska, AC Champagne. Alkon nro 008621. Hinta 46,90 €
Erittäin kuiva, hapokas, raikkaan hedelmäinen, sitruksinen, mineraalinen, hienostunut.
Castellblanch Cava seco. Espanja, Do Cava. Alkon nro 008971. Hinta 9,80 €
Kuiva, sitruksisen yrttinen, runsaan hedelmäinen.
Teksti ja kuvat: Mikko Niemi / Aromipaja




