Espanjalainen perunamunakas eli Tortilla Española on yksi suosituimmista tapaksista. Se maistuu sekä lämpimänä että kylmänä. Tällä kertaa lisäsin sen joukkoon myskikurpitsaa. Ei jää viimeiseksi kerraksi, sillä munakkaasta tuli todella herkullista!

Espanjalainen kurpitsa-perunamunakas (4-6 hlölle)
- 600 g perunoita
- ½ kpl (n. 500g) myskikurpitsa
- 8 kpl kananmunia
- 1 dl tuoretta silputtua persiljaa
- 2½ tl suolaa
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- ½ dl oliiviöljyä
Espanjalainen kurpitsamunakas on edullista
Kuori myskikurpitsa kuorimaveitsellä ja leikkaa se pituussuunnassa puoliksi. Poista kurpitsasta rihmasto ja siemenet. Siemenet voit ottaa talteen ja paahtaa ne käyttöön. Leikkaa kurpitsasta ohuita viipaleita.
Kuori perunat ja leikkaa ne viipaleiksi. Voit myös pestä perunat huolellisesti ja viipaloida kuorineen.
Lisää oliiviöljy isolle paistinpannulle. Kuumenna öljy. Lisää perunaviipaleet ja kurpitsaviipaleet pannulle ja paista niitä 10-20 minuuttia välillä sekoittaen. Peruna- ja kurpitsaviipaleiden tulee olla melkein kypsiä. Lisää joukkoon suola, mustapippuri ja persiljasilppu. Sekoita munien rakenne kulhossa rikki. Lisää munat pannulle ja sekoita kaikki tasaiseksi.
Kypsennä munakasta keskilämmöllä 15-20 minuuttia. Älä käytä liian kovaa lämpötilaa ettei munakas pala. Käännä perunamunakas lautasen avulla. Jatka kypsentämistä 5 minuuttia.

Viinilasillinen
Quinta d’Amares Vinho Verde Loureiro & Arinto Superior, Portugali. Alkon nro 500041. Hinta 14,94€.
Vaaleanviherkeltainen, kuiva, hapokas, omenainen, sitruksinen, päärynäinen, yrttinen.
Campo Viejo Cava Brut Reserva, Espanja. Alko nro 538677. Hinta 13,48€.
Vaaleankeltainen, hedelmäinen tuoksu ja erittäin kuiva(10 g/l), keskihapokas ja kevyen mineraalinen maku.
Campo Viejo Crianza, Espanja. Alko nro 006941. Hinta 12,99€.
Punainen, karpaloinen tuoksu ja täyteläinen, keskitanniininen, marjaisa sekä hennon tamminen maku.
Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja
