Juhlat Kasvisruoka Nopeat ja helpot Reseptit Yleinen

Tomaattitartar on helppo herkku

4.9/5 - (25 votes)

Herkullinen ja ihanan värikäs tartar valmistuu tomaateista helposti kotona. Tomaattitartar maustetaan ruohosipulilla ja kapriksilla. Tartar tarjoillaan Dijon-sinapilla maustetun majoneesin kera.

Herkullinen tomaattitartar (4 hlölle)

  • 1 rs (250g) punaisia kirsikkatomaatteja
  • 1 rs (250g) keltaisia kirsikkatomaatteja
  • 1 tlk (300g) Mutti Datterini tomaattimurskaa
  • 1 rku tuoretta ruohosipulia
  • 50 g kapriksia
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 1 tl suolaa
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 1 dl maustamatonta majoneesia
  • 2 tl Dijon-sinappia

Tomaattitartar on helppotekoinen herkkuruoka

Pese kirsikkatomaatit huolellisesti ja kuivaa ne. Leikkaa kirsikkatomaatit terävällä pieniksi kuutioksi. Leikkaa ruohosipuli silpuksi. Sekoita kulhossa tomaattikuutiot, tomaattimurska, 3/4 ruohosipulista, ½ kapriksista, rouhittu mustapippuri ja suola. Anna tomaattitartarin maustua jääkaapissa 20 minuuttia.

Sekoita majoneesiin Dijon-sinappi ja anna sen maustua hetki jääkaapissa.

Valuta tartarista ylimääräinen neste pois. Koko tomaattitartarit lautasille pyöreän muotin avulla. Viimeistele tartarit ruohosipulilla, kapriksilla, oliiviöljyllä ja pikku nokareilla Dijon-majoneesia.

Viinilasillinen

Martin Codax Albariño, Espanja. Alkon nro 944084. Hinta 19,49€.
Kuiva, hapokas, mineraalinen, klementiininen, viheromenainen, sitruksinen, ryhdikäs.

Gentil Hugel, Ranska. Alkon nro 007483. Hinta 15,90€.
Kuiva, hapokas, miellyttävän yrttinen, sitruksinen, päärynäinen, mineraalinen.

Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja

Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätiedot

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close