Herkullinen ja ihanan värikäs tartar valmistuu tomaateista helposti kotona. Tomaattitartar maustetaan ruohosipulilla ja kapriksilla. Tartar tarjoillaan Dijon-sinapilla maustetun majoneesin kera.
Herkullinen tomaattitartar (4 hlölle)
- 1 rs (250g) punaisia kirsikkatomaatteja
- 1 rs (250g) keltaisia kirsikkatomaatteja
- 1 tlk (300g) Mutti Datterini tomaattimurskaa
- 1 rku tuoretta ruohosipulia
- 50 g kapriksia
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- 1 tl suolaa
- ½ dl oliiviöljyä
- 1 dl maustamatonta majoneesia
- 2 tl Dijon-sinappia
Tomaattitartar on helppotekoinen herkkuruoka
Pese kirsikkatomaatit huolellisesti ja kuivaa ne. Leikkaa kirsikkatomaatit terävällä pieniksi kuutioksi. Leikkaa ruohosipuli silpuksi. Sekoita kulhossa tomaattikuutiot, tomaattimurska, 3/4 ruohosipulista, ½ kapriksista, rouhittu mustapippuri ja suola. Anna tomaattitartarin maustua jääkaapissa 20 minuuttia.
Sekoita majoneesiin Dijon-sinappi ja anna sen maustua hetki jääkaapissa.
Valuta tartarista ylimääräinen neste pois. Koko tomaattitartarit lautasille pyöreän muotin avulla. Viimeistele tartarit ruohosipulilla, kapriksilla, oliiviöljyllä ja pikku nokareilla Dijon-majoneesia.
Viinilasillinen
Martin Codax Albariño, Espanja. Alkon nro 944084. Hinta 19,49€.
Kuiva, hapokas, mineraalinen, klementiininen, viheromenainen, sitruksinen, ryhdikäs.
Gentil Hugel, Ranska. Alkon nro 007483. Hinta 15,90€.
Kuiva, hapokas, miellyttävän yrttinen, sitruksinen, päärynäinen, mineraalinen.
Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja