Juhlat Kasvisruoka Nopeat ja helpot Reseptit Yleinen

Tomaattitartar on helppo herkku

4.9/5 - (28 votes)

Herkullinen ja ihanan värikäs tartar valmistuu tomaateista helposti kotona. Tomaattitartar maustetaan ruohosipulilla ja kapriksilla. Tartar tarjoillaan Dijon-sinapilla maustetun majoneesin kera.

Herkullinen tomaattitartar (4 hlölle)

  • 1 rs (250g) punaisia kirsikkatomaatteja
  • 1 rs (250g) keltaisia kirsikkatomaatteja
  • 1 tlk (300g) Mutti Datterini tomaattimurskaa
  • 1 rku tuoretta ruohosipulia
  • 50 g kapriksia
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 1 tl suolaa
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 1 dl maustamatonta majoneesia
  • 2 tl Dijon-sinappia

Tomaattitartar on helppotekoinen herkkuruoka

Pese kirsikkatomaatit huolellisesti ja kuivaa ne. Leikkaa kirsikkatomaatit terävällä pieniksi kuutioksi. Leikkaa ruohosipuli silpuksi. Sekoita kulhossa tomaattikuutiot, tomaattimurska, 3/4 ruohosipulista, ½ kapriksista, rouhittu mustapippuri ja suola. Anna tomaattitartarin maustua jääkaapissa 20 minuuttia.

Sekoita majoneesiin Dijon-sinappi ja anna sen maustua hetki jääkaapissa.

Valuta tartarista ylimääräinen neste pois. Koko tomaattitartarit lautasille pyöreän muotin avulla. Viimeistele tartarit ruohosipulilla, kapriksilla, oliiviöljyllä ja pikku nokareilla Dijon-majoneesia.

Viinilasillinen

Martin Codax Albariño, Espanja. Alkon nro 944084. Hinta 19,49€.
Kuiva, hapokas, mineraalinen, klementiininen, viheromenainen, sitruksinen, ryhdikäs.

Gentil Hugel, Ranska. Alkon nro 007483. Hinta 15,90€.
Kuiva, hapokas, miellyttävän yrttinen, sitruksinen, päärynäinen, mineraalinen.

Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja