Rapealla valkosipulilla maustetut herkkusienet ovat lohturuokaa parhaimmillaan. Ne valmistuvat kätevästi pienissä kupeissa uunissa. Voit nauttia herkkusienet sellaisenaan tai käyttää niitä kalan, kanan, lihan tai kasvisruoan lisukkeena.
Aromipajan valkosipuliset herkkusinet kupissa (4 hlölle)
- 4 kpl isoja tuoreita herkkusieniä
- 4 tl rapeaa valkosipulia chili-seesamiöljyssä
- 1 tl suolaa
- 1 rouhittua mustapippuria
- oliiviöljyä kuppien voiteluun
Aromipajan herkkusienikupit on helppo valmistaa
Huuhtele herkkusienet ja kuivaa ne. Siivuta herkkusienet ohuiksi viipaleiksi pystysuunnassa. Voitele uunin kestävät kupit ja asettele herkkusieniviipaleet niihin. Lisää herkkusienien päälle rapeaa valkosipulia, suolaa ja mustapippuria. Paista herkkusienikuppeja uunissa 200°C noin 30 minuuttia, kunnes herkkusienet ovat kauniin värisiä.
Viinilasillinen
Castellblanch Cava Seco, Espanja. Alko nro 008971. Hinta 12,98€.
Puolikuiva, miellyttävän hapokas, päärynäinen, hedelmäinen, yrttinen.
Cono Sur 20 Barrels Pinot Noir, Chile. Alkon nro 405567. Hinta 20,98€.
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, karhunvatukkainen, vadelmainen, karpaloinen, kevätkukkainen.
Kungfu Girl Riesling, Yhdysvallat. Alko nro 516277. Hinta 16,99€.
Puolikuiva, hapokas, sitruksinen, päärynäinen, aprikoosinen, hennon mausteinen.
Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja